Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bednář vládne produktivitě hokejové extraligy už o čtyři body

Praha - Slávistický útočník Jaroslav Bednář vládne produktivitě hokejové extraligy po 45. kole už o čtyři body před klubovým spoluhráčem Romanem Červenkou a Tomášem Vlasákem z Plzně. Bednář, který kvůli zdravotním problémům nastoupil v této sezoně jen k 39 utkáním, si připsal celkem 54 bodů a s 35 asistencemi je i nejlepším nahrávačem soutěže. Druhý Červenka si ve 44 duelech připsal 25 tref a stejný počet přihrávek. Třetí Vlasák ve 46 zápasech vstřelil 22 gólů a u 28 asistoval.

Jaroslav Bednář
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Tabulce střelců vládne s 26 trefami další slávista David Hruška o gól před Červenkou. Mezi nahrávači má Bednář náskok čtyř asistencí před druhým Janem Peterkem z Třince.

Sedláček je mezi brankáři nejúspěšnější

Nejproduktivnějším obráncem zůstává Jiří Šlégr z Litvínova, který si připsal v 43 utkáních 26 bodů za pět přesných zásahů a 21 přihrávek. Nejtrestanějším hráčem je nadále s 118 minutami Angel Krstev z Vítkovic. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech mají s 25 kladnými body Bednář a Andrej Podkonický z Liberce, nejhorší je s 21 zápornými body kladenský útočník Radek Bělohlav. 

Mezi brankáři se může nadále pochlubit nejvyšší úspěšností zákroků 94,06 procenta Jakub Sedláček ze Zlína. Nejnižší průměr 2,38 inkasované branky na zápas má Jan Chábera, který se musel po rozhodnutí smírčí komise svazu vrátit z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic, ale v neděli - v den svých 25. narozenin - přestoupil do Sparty, odkud hned zamířil na hostování do Plzně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články