Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pardubicím se po výměně trenéra daří, o výhře nad Litvínovem rozhodl obránce Mikuš

Hokejisté Pardubic zdolali ve 21. kole extraligy Litvínov 2:1 a vyhráli druhý ze tří zápasů pod novým trenérem Richardem Králem. V čase 40:58 rozhodl o úspěšném završení šestizápasové série domácích duelů Dynama slovenský obránce Juraj Mikuš. Východočeši dokázali porazit Chemiky po třech prohrách ve vzájemných soubojích za sebou.

Utkání Pardubice - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Do půlky utkání jsme byli lepší. Pak jsme u nás měli v půlce druhé třetiny jeden dva závary, kde jsme to se štěstím ustáli. Ve třetí třetině jsme měli dobrý začátek a dali jsme důležitý gól. Snažili jsme se to pak uhrát dobrou defenzivou. Samozřejmě Litvínov ke konci nějaké šance měl, podržel nás tam Pavel Kantor. Výkon týmu byl bojovný a dobrý. Myslím, že se toto vítězství cení a může nás zase zvednout," řekl Král.

V neděli v Mladé Boleslavi počítá se zařazením do brankoviště Daniela Vladaře, dočasné posily z Bostonu z NHL.

"V Americe včera nepracovali, takže až během zápasu přišel vyřízený transfer, ale je to hotové a nastoupí v neděli," řekl Král, že transakci pozdržel Den díkůvzdání.

"Jsme domluvení, že dostanou s Pavlem Kantorem zhruba stejnou porci utkání a Milan Klouček bude chytat i za Vrchlabí, aby se do toho dostal."

Domácím se povedl vstup do utkání a už po 98 sekundách se dostali do vedení. Obránce Ďaloga po individuální akci nabídl puk před odkrytou branku Paulovičovi, který snadno skóroval.

"Trenér chtěl, abychom rychle otáčeli hru. Snažili jsme se my beci podporovat útok, vyvinulo se to tak a jsme rádi, že z toho byl gól. Bylo to bojovné utkání se šancemi na obou stranách a se šťastnějším koncem pro nás," uvedl Marek Ďaloga.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Litvínov

Vyrovnat mohl Zygmunt, šanci na zvýšení náskoku Dynama naopak nevyužil Rohlík. Litvínov smazal ztrátu v 11. minutě při Poulíčkově vyloučení, kdy se po Demelově střele od modré čáry prosadil z dorážky Jarůšek.

Při Lukešově trestu mohl vrátit Východočechům vedení Poulíček a se svým střeleckým pokusem neuspěl ani Svačina.

Na přelomu první a druhé části se hosté ubránili při Jarůškově pobytu na trestné lavici. Godla si pak poradil s Camarovým pokusem.

Litvínov nevyužil přesilovku při Rohlíkově trestu a už při plném počtu hráčů na ledě ve 26. minutě neuspěl před odkrytou brankou Patrik Zdráhal.

Dynamu zase mohl vrátit vedení Ďaloga, ale litvínovský gólman zasáhl. Stav se nezměnil ani při dalším Jarůškově trestu.

Po 58 sekundách závěrečného dějství se radovali Pardubičtí z opětovného náskoku. Mikušovo nahození z levé strany od modré čáry zapadlo přes clonu před Godlou k bližší tyči.

Ve 47. minutě měl možnost odpovědět Patrik Zdráhal, jenže minul. Dynamo si drželo těsný náskok a uhájilo druhý plný bodový zisk v sezoně i při závěrečné power-play Litvínova.

"Byl to vyrovnaný zápas. Jeli jsme sem s tím, že uhrajeme nějaké body, ale bohužel nám to narušil inkasovaný gól hned na začátku zápasu. Byli jsme trošku zaskočení a trvalo nám zhruba půlku zápasu se do toho dostat a udávat tempo. Měli jsme dobré šance, mohli jsme opět vyrovnat a uhrát body, ale trápí nás koncovka a dali jsme jen jeden gól," prohlásil litvínovský útočník František Gerhát.

Dynamo Pardubice - HC Litvínov 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Paulovič (Ďaloga), 41. J. Mikuš (Claireaux) - 12. Jarůšek (Demel, Irving). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1.

Pardubice: Kantor - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, Holland, Ďaloga - Tybor, Poulíček, Svačina - Claireaux, Mandát, Camara - Paulovič, O. Rohlík, Blümel - T. Zeman, Anděl, Kusý. Trenér: R. Král.

Litvínov: Godla - Irving, Demel, Balinskis, L. Doudera, Kudla, Ščotka - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - M. Látal, Gerhát, Petružálek - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články