Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Trenér Bokroš skončil v Českých Budějovicích

České Budějovice – Pro hokejového trenéra Ernesta Bokroše bylo utkání jeho týmu z Českých Budějovic s Mladou Boleslaví poslední. Vedení jihočeského klubu ho totiž po porážce 2:4 odvolalo. Tým klesl kvůli dlouhodobým slabým výsledkům na předposlední místo extraligové tabulky, právě před Mladou Boleslav. Českobudějovické hokejisty prozatím povedou dosavadní asistent Jan Tlačil s koučem brankářů Ladislavem Gulou.

Sport
zdroj: ČT4

"Z rozhodnutí představenstva a majitele klubu HC Mountfield dnes Ernest Bokroš ve funkci trenéra končí a odchází z klubu. Pokud jde o stále platnou smlouvu s panem Bokrošem, dojde ke standardnímu postupu a klub se s trenérem vyrovná přesně podle toho, co je ve smlouvě napsáno," řekl předseda představenstva HC Mountfield Zdeněk Blažek. Smlouva s Bokrošem měla vypršet až na konci sezony 2009/10.

Pod Tlačilovým vedením se tým Mountfield postaví v neděli proti Karlovým Varům. Potom by již měl českobudějovické hokejisty vést nový hlavní kouč, kterého chce představenstvo vybrat na zasedání 6. ledna.

V současné době Jihočeši na desátou pozici, která zaručuje účast v předkole play off, ztrácejí osm bodů. "Cítili jsme, že náš cíl by mohl být ohrožen, pokud nenastane řešení ve formě změny na trenérském postu," dodal Blažek.

Českobudějovický tým v minulé sezoně pod vedením trenéra Josefa Jandače vyhrál základní část extraligy. Po nástupu Ernesta Bokroše se ale klubu nedařilo v extralize a v Lize mistrů, do které postoupil díky loňským úspěchům, dosáhl jediného vítězství.

"Mužstvo propadlo do určité nervozity a hrálo pod tlakem, na který hráči v minulosti nebyli zvyklí. Jsem zodpovědný za dosavadní stav a postavení v tabulce. Dál už nemám co hodnotit. Přesto děkuji budějovickým fanouškům za to, že jejich skandování na moji adresu zůstalo v mezích slušnosti," prohlásil Bokroš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články