Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Třinec se s Ligou mistrů rozloučil debaklem v Hamaru

Rozlučka s letošním ročníkem Ligy mistrů se hokejistům Třince hrubě nevydařila. Oceláři prohráli i odvetu proti Storhamaru, norskému soupeři podlehli tentokrát na jeho ledě 2:6. Ve skupině E tak skončili na posledním místě, naopak domácí se díky vítězství kvalifikovali do vyřazovací části na úkor švédského Djurgaardenu, který prohrál s Tapparou Tampere 1:5.

Radost hokejistů Storhamaru
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Storhamar vykročil za postupem již v první třetině, kterou vyhrál 2:0. Oceláři sice poté, co inkasovali třetí gól, dokázali zásluhou Polanského a Svačiny snížit na 2:3, obrat se jim ale nepodařil. Ještě ve druhé dvacetiminutovce inkasoval Hamerlík počtvrté a ve třetí části ještě dvakrát.

"Start do utkání jsme neměli takový, jaký jsme si představovali. Postupem času se náš výkon zvedal a především ve druhé třetině jsme si vytvořili mnoho šancí, ale hrozně lacině jsme inkasovali. Dopouštěli jsme se hloupých faulů, které nás stály výhru. Navíc domácí dali tři góly v přesilovkách," uvedl trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Z porážky nedělal tragédii. "Měli jsme tady několik mladých kluků, pro které to byl jeden z prvních mezinárodních zápasů. Někteří hráči dostali šanci k tomu, aby se porvali o sestavu pro extraligu," dodal.

Výhru úřadujícího norského šampiona režírovali bratři Patrick a Steffen Thoresenovi, kteří se podepsali pod pět branek Hamaru. Zkušenější Patrik vstřelil gól a přidal dvě asistence, mladší Steffen dvakrát skóroval.

Storhamar Dragons - Oceláři Třinec 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Östli (Jensen, Larrivée), 14. Rönnild (Zettergren, P. Thoresen), 22. S. Thoresen (Rönnild), 35. Irving (P. Thoresen), 44. P. Thoresen (Zettergren, Irving), 47. S. Thoresen (Östli) - 26. Polanský (Hladonik), 32. Svačina (Gernát, Matyáš). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Hansen - Killian, Braten (všichni Nor.). Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0.

Třinec: Hamerlík - Gernát, Bartko, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Adámek, Matyáš - Hladonik, Polanský, Svačina - Dravecký, Werek, Chmielewski - Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Raška, Peterek, Hrňa. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články