Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Energie po sedmi prohrách zabrala, Vítkovice sestřelila v přesilovkách

Zejména zásluhou tří přesilovkových gólů porazily Karlovy Vary v 9. kole extraligy Vítkovice 5:2 a ukončily tak sérii sedmi porážek. Na vítězství Energie se podílel hlavně Ondřej Beránek, který dvakrát skóroval a na další branku přihrál. Oba góly hostů vstřelil Rostislav Tybor.

Utkání Karlovy Vary - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Jsme strašně rádi, že jsme vyhráli a urvali tři body. Už jsme to museli zlomit, šli jsme si za tím. Stáli jsme před bránou a přiklonilo se k nám i štěstí, které jsme předtím neměli," radoval se po zápase Beránek.

Po úvodním vzájemném oťukávání udeřily Vítkovice, když v 5. minutě po ideální nahrávce Romana otevřel skóre zápasu bekhendovou střelou Tybor.

Od úvodního gólu neuplynula ani minuta a hosté mohli své vedení navýšit, Šidlík však netrefil zcela odkrytou část karlovarské branky.

Domácí si první větší příležitost vytvořili zásluhou Lapšanského v 6. minutě, brankář Bartošák byl ale připraven. Hostující gólman spolehlivě vykryl i druhou šanci slovenského útočníka.

Nejhezčí akci úvodního dějství předvedl Roman Vlach, který prokličkoval přes celé kluziště, ale ani on na výborného Bartošáka nevyzrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Vítkovice

Dokonalý obrat ve vývoji zápasu předvedla Energie ve druhé dvacetiminutovce. Ve 24. minutě přesilovku za příliš mnoho hráčů na ledě využil Mikúš.

Povzbuzení Západočeši začali Vítkovice přehrávat a jen díky pozornému Bartošákovi se skóre ve prospěch domácích neměnilo už po tutovkách Balána a Beránka, kteří zůstali zcela osamoceni v předbrankovém prostoru.

Karlovarští hráči otočili vývoj zápasu ve 35. minutě, když střelu Beránka vrátil do vítkovické branky Skuhravý. Vzápětí byl vyloučen Tybor a domácí bleskově využili početní výhodu. Agilní Beránek tečoval Podlipnikovo nahození od mantinelu.

"I když jsme stáli proti nejlepšímu gólmanovi a obraně extraligy, nezalekli jsme se toho. Poctivě jsme zápas pracovali, chodili před bránu a chtěli jsme za každou cenu vyhrát, protože ta nepříjemná série již byla strašná," uvedl Beránek.

V závěrečné třetině se Energie zatáhla blíže ke svému obrannému pásmu a i za cenu častých zakázaných uvolňování bránila s přehledem svůj dvoubrankový náskok a hosty nepustila do větší brankové příležitosti.

Naopak v 57. minutě v jednom z řídkých výpadů vystřelil od modré Podlipnik a Beránek podruhé v zápase svou povedenou tečí překonal v tomto ročníku extraligy těžko prostupnou obranu Severomoravanů.

Hosté sice hned po obdržené brance zásluhou Tybora snížili, ale v 60. minutě při power-play uzavřel skóre Kohout.

Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. T. Mikúš (Kovačevič, Podlipnik), 35. Skuhravý (O. Beránek, Lapšanský), 36. O. Beránek (Podlipnik, T. Mikúš), 57. O. Beránek (Roman Vlach, Podlipnik), 60. Kohout - 5. Tybor (O. Roman), 57. Tybor (O. Roman, D. Květoň). Rozhodčí: M. Petružálek, A. Jeřábek - J. Svoboda, O. Polák. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. Diváci: 2859.

Karlovy Vary: Novotný - Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnic, M. Rohan, Vágner,ąák, Šafář - Flek, Balán, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Kohout, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, De la Rose, Šidlík - Schleiss, Lev, Szturc - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Pytlík, Hudeček, Dej - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Do utkání jsme nevstoupili, jak jsme si představovali. Minimálně první polovinu úvodní třetiny byli hosté jednoznačně lepší. Na kotouči i bez kotouče, měli lepší pohyb než my a přehrávali nás. Jen díky výbornému výkonu gólmana Novotného jsme dostali jenom jednu branku, byť ze situace, na kterou jsme se připravovali a o které jsme věděli. Jsem rád, že poté jsme si dokázali lepším pohybem vytvořit několik velmi dobrých příležitostí, které jsme ale bohužel neproměnili. Druhou třetinu jsme odehráli parádně, přidali jsme v soubojích a začali jsme konečně být i produktivní. Dokázali jsme, byť i se štěstím, situace proměnit a vyhráli jsme ji zaslouženě 3:0. Ve třetí části jsme se i pod dojmem zápasu proti Litvínovu, kdy jsme také podobně vedli, soustředili více na obranu. Ale jsem rád, že jsme se jenom nezatáhli a dokázali jsme ještě vstřelit čtvrtou branku, která se ukázala být velmi důležitá. Jsem rád, že jsme za naši poctivou týmovou a zodpovědnou hru konečně odměněni vítězstvím. Podobný výkon jsme předvedli i v minulých utkáních, ale body nám nepřicházely."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Karlovy Vary jsou tým, který zdobí bojovnost, houževnatost a totální dravost. My jsme se jim domácím nevyrovnali. Začali jsme první třetinu solidně, ale z nějakého důvodu jsme ve druhé třetině od toho ustoupili. Nejsme tým, který má rozdílové hráče, kteří to v danou chvíli vezmou na sebe. My si takové hráče nemůžeme dovolit, ale v tom případě si nemůžeme dovolit ustoupit od našeho hokeje. Jestliže tam nebude z naší strany bojovnost a pevné základy, které nás zdobily, tak nemůžeme konkurovat žádnému týmu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články