Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Osmnáctka stále čeká na gól, po porážce s Ruskem přišla o naději na semifinále

Reprezentace do 18 let prohrála na turnaji Hlinka Gretzky Cup v Kanadě s Ruskem 0:3 a přišla o šanci postoupit do semifinále. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika ani ve druhém duelu v Red Deer nedokázali vstřelit branku a budou hrát s Finskem o třetí místo ve skupině.

Utkání Česko "18" - Rusko "18"
zdroj: Hockey Canada Images autor: Rob Wallator

Ráz zápasu určila první branka, kterou Češi dostali v oslabení po zbytečném vyloučení Michala Teplého. "Snažili jsme se získat puky v útočném pásmu až moc. Trochu jsme to tam přeháněli a z toho pak pramenily fauly," uznal útočník Martin Lang.

Mladí čeští hráči měli proti sborné střeleckou převahu, nedokázali však překonat Jaroslava Askarova, který si připsal 35 zákroků. Jeho protějšek Nick Malík naopak inkasoval dvakrát již v první třetině. Třetí gól přidali Rusové ve třetí části.

"Hráli jsme o žití nebo nežití v turnaji, potřebovali jsme bodovat a vyhrát a to se nám nepovedlo. Sice soupeře přestřílíme, ale nedáme gól. A bez gólů se těžko vyhrává," řekl asistent trenéra Radek Bělohlav.

"Chybělo nám trochu síly. Kluci toho mají plné zuby a je vidět, že zakončení nemá správný důraz, jako mělo v přípravném zápase s Kanadou," doplnil.

"Rusové nebyli tak rychlí jako Američané, jejich přechod do útoku byl docela pomalý, ale dali góly a my jsme je bohužel nedali," zhodnotil zápas Lang.

První část turnaje Češi zakončí duelem s Finskem a proti úřadujícím mistrům světa v této věkové kategorii se budou snažit smazat nulu v kolonce vstřelených branek i bodů.

Také Seveřané oba předchozí zápasy prohráli. "Už musíme dát gól, protože to by snad ani nebylo možné, kdybychom gól nedali," řekl útočník Marcel Barinka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články