Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Za reprezentaci už hrát nechci. Přednost má rodina, přiznal Salák

Do kolonky v počtu startů za reprezentaci už další zápas nepřidá. Brankář Alexander Salák přiznal, že za český národní tým už chytat neplánuje a chce se hlavně věnovat rodině. Jednatřicetiletý účastník olympijských her v Soči a tří světových šampionátů po minulé sezoně opustil Novosibirsk a další ročník KHL stráví v dresu Lokomotivu Jaroslavl.

Alexandr Salák
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal, Vondrouš Roman

"Za národní tým už hrát nechci. Mám čtyři děti a uvědomuji si, jak rychle čas letí," řekl Salák. "Celou sezonu trávíme v hotelích a letadlech. A mistrovství světa trvá také dlouho. Jsem už ve věku, kdy chci být doma s rodinou. Měl jsem možnost zachytat si v reprezentaci, byl jsem i na olympiádě. Už je to za mnou," uvedl odchovanec Strakonic, který má na kontě i dva zápasy v NHL za Floridu.

Od roku 2013 působí Salák v Kontinentální lize, kde chytal nejprve za Petrohrad a poté strávil tři a půl sezony v Novosibirsku. S Jaroslavlí podepsal v květnu roční smlouvu.

Za reprezentaci chytal Salák naposledy na mistrovství světa v Praze v roce 2015. O rok později se ze šampionátu v Rusku omluvil z rodinných důvodů. Na MS startoval také v letech 2013 a 2014. Celkem odchytal v národním týmu 40 utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články