Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Dvořák dal vítězný gól Floridy, Smoleňák se při premiéře popral

New York - Český útočník Radek Dvořák se v úterním utkání NHL zasloužil gólem a asistencí o vítězství hokejistů Floridy 5:3 na ledě Washingtonu. Když Dvořák v 45. minutě svou třetí trefou v sezoně zvýšil vedení Panterů na 4:1, zdálo se, že jen vylepšil rozdíl ve skóre, nakonec to byl ale vítězný gól. Capitals totiž dokázali i díky trefě Tomáše Fleischmanna snížit na jednobrankový rozdíl, výhru Floridy pojistil v poslední minutě gólem do prázdné branky Gregory Campbell.

Hokejisté Floridy se radují
zdroj: ČTK/AP autor: Lawrence Jackson

Panteři, v jejichž brance nastoupil místo Tomáše Vokouna potřetí za sebou Craig Anderson, položili základ k vítězství třemi góly v druhé třetině. Dva z nich padly poté, co se puk odrazil do branky od hráčů Capitals. "Pomohly nám šťastné odrazy, kterých se nám v minulých zápasech nedostávalo. Ale naši hráči si je za tu dřinu zasloužili," prohlásil trenér Peter DeBoer.

Lang s Plekancem skórovali proti Atlantě

Tomáš Plekanec a Robert Lang se gólem podíleli na výhře Montrealu 5:4 nad Atlantou. Lang, který si navíc připsal asistenci, byl stejně jako Dvořák autorem vítězné branky, když v 59. minutě při power play Thrashers skóroval na 5:3. Za Atlantu pak totiž ještě 20 sekund před koncem snížil Jason Williams.

Žádné závěrečné drama se vůbec nemuselo konat, kdyby Canadiens v třetí třetině neztratili tříbrankový náskok. Stalo se tak během pouhých 59 sekund. V 47. minutě nejprve snížil Ron Hainsey, stejný hráč o 52 vteřin později přidal druhý gól a za dalších sedm sekund vyrovnal po bleskové akci Chris Thorburn.

Kapitán Montrealu Saku Koivu po utkání přiznal, že v něm po vyrovnání na 3:3 byla malá dušička. "Když takhle rychle přijdete o vedení 3:0, samozřejmě začnete přemýšlet, co se stalo špatně. Musíme se podívat, jaké jsme udělali chyby. Na druhou stranu způsob, jakým jsme poté dokázali zápas dovést do vítězného konce, je povzbuzující," prohlásil Koivu.

"Vypadalo to, jako by se uspokojili vedením 3:0 a už nechtěli přidat další góly. A když soupeř jenom vyčkává a snaží se udržet náskok, občas se prostě stane, že ho dokážete zaskočit. Podařilo se nám snížit, pak jsme hned získali přesilovku a už jsme byli na koni. Škoda, že to nakonec bylo k ničemu," řekl atlantský střelec Hainsey. "Taková prohra mrzí dvojnásob, láme hráčům srdce," doplnil kouč John Anderson.

Tampa prohrála popáté v řadě

S porážkou, navíc už pátou v řadě, se v úterý jen těžko smiřovali hráči Tampy. V duelu s Philadelphií dokázali v třetí třetině i díky gólu Václava Prospala vyrovnat z 1:3 na 3:3 a 16 sekund před koncem mohli vstřelit vítězný gól. A to hned dvakrát.

Nejprve Ryan Malone při samostatném úniku trefil tyčku, útočník Flyers Scott Hartnell ho ale vyrušil z klidu hozenou rukavicí a rozhodčí nařídili trestné střílení. Malone se k puku postavil znovu, ani napodruhé ale brankáře Martina Birona nepřekonal. V prodloužení naopak rozhodl o výhře Letců 4:3 v přesilové hře Mike Richards.

"Sehráli jsme dobrý zápas. Za stavu 1:3 jsme ukázali sílu našeho mužstva a to, že se nikdy nevzdáváme. Jenže když se nedaří, tak se prostě nedaří. Je to pro nás teď opravdu těžké období," přiznal útočník Lightning Steven Stamkos.

V dresu Tampy prožil svou premiéru v NHL útočník Radek Smoleňák a dostal tak dárek k dnešním 22. narozeninám. A hned o sobě dal pořádně vědět. Odchovanec kladenského hokeje si připsal asistenci na vyrovnávací gól, už v první třetině se navíc pustil do pěstního souboje s Aaronem Ashamem.

Phoenix ve třetí třetině otočil utkání  

Díky třem gólům v třetí třetině otočili hokejisté Phoenixu utkání s Los Angeles z 1:2 na 4:2 a připsali si třetí výhru v posledních čtyřech zápasech. Vyrovnávací i vítěznou branku vstřelil v rozpětí čtyř minut Enver Lisin, čtvrtý gól přidal při power play český útočník Martin Hanzal.

Pozici nejlepšího týmu NHL si upevnili San Jose Sharks, kteří porazili Toronto 5:2 a prodloužili vítěznou sérii na osm zápasů. Rozhodující náskok získali Žraloci už v první třetině, kterou vyhráli 4:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články