Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Sparta získala dva kanadské obránce a pardubického útočníka Berana

Hokejisté Sparty získali další posily před novou extraligovou sezonou. Dres Pražanů budou oblékat útočník Matěj Beran z Pardubic a kanadští beci Jeremie Blain z Innsbrucku a Steven Delisle, jenž dokončil předchozí ročník v Banské Bystrici.

On-line textový přenos

31. 8.

Slovenský útočník Michal Hlinka nakonec nebude působit v extraligovém Hradci Králové. Pětadvacetiletý syn mistra světa z roku 2002 z Göteborgu Miroslava Hlinky zamířil na východ Čech po uplynulé sezoně, ale klub se s ním teď dohodl na ukončení vzájemné spolupráce. Mountfield HK o tom informoval na svém twitterovém účtu.

29. 8.

Slovenský útočník Adam Lapšanský uspěl na zkoušce v týmu nováčka extraligy Karlových Varů. Osmadvacetiletý Lapšanský, který už hrál v české nejvyšší soutěži za Spartu a Litvínov, uzavřel s Energií smlouvu do konce sezony. Naposledy působil v druhé německé nejvyšší soutěži v Ravensburgu, kam přišel na konci roku 2016 z Popradu.

24. 8.

Jan Ordoš podepsal novou tříletou smlouvu s Libercem, který si pojistil jeho služby až do konce sezony 2020/2021. Jednadvacetiletý odchovanec Ústí nad Labem působí v týmu Bílých Tygrů už od mládežnických let od roku 2011. Měl sice ještě rok platný kontrakt, ale klub se rozhodl mu vylepšit podmínky a prodloužit spolupráci.

17. 8.

Petr Straka bude opět hrát za Plzeň. Šestadvacetiletý útočník s třemi starty v NHL se do mateřského klubu loni vrátil ze zámoří, ale ročník nakonec po lednové výměně za Tomáše Kubalíka dohrál v Jihlavě.

16. 8.

Obránci Richard Nedomlel a Sébastien Piché a útočníci Maris Bičevskis a Matěj Chalupa budou působit v Hradci Králové. Všichni uspěli na zkoušce. Naopak za Východočechy kvůli zdravotním problémům nebude hrát někdejší slovenský talent Martin Réway.

15. 8.

Liberec posílil obránce Taylor Doherty, který naposledy působil v nižší zámořské ECHL v celku Atlanta Gladiators. Sedmadvacetiletý Kanaďan podepsal s Bílými Tygry roční smlouvu. Doherty bude s 203 centimetry vůbec nejvyšší hráčem v extralize, o centimetr méně měří slovenský zadák Juraj Valach z Chomutova.

13. 8.

Útočník Zach Sill se stal novou posilou pražské Sparty. Třicetiletý Kanaďan, který má na kontě 93 zápasů v NHL za Pittsburgh, Toronto a Washington, naposledy působil v Hershey v nižší zámořské AHL.

3. 8.

Plzeň získala k dvaadvacetiletému brankáři Dominiku Frodlovi o deset let staršího Bělorusa Dmitrije Milčakova. Minský rodák působil v mládí ve švédském MODO a má na kontě také 46 zápasů v Kontinentální hokejové lize v dresu Dinama Minsk.

23. 7.

Novou posilou hokejistů Vítkovic se stal obránce Petr Šidlík. V týmu Ostravanů by měl zaplnit mezeru po Lukáši Klokovi, jenž před měsícem zamířil do Slovanu Bratislava. Čtyřiadvacetiletý zadák se zkušenostmi z mládežnických reprezentací přichází z Jihlavy, která z extraligy sestoupila.

13. 7.

Novou posilou Hradce Králové se stal útočník Tomáš Vincour. Poté co mu nevyšla zkouška ve finském Lukko Rauma, podepsal dvouletou smlouvu. Předchozí dvě sezony přitom brněnský rodák a odchovanec odehrál za konkurenční Kometu a dvakrát s ní dosáhl na mistrovský titul.

11. 7.

Obránce Jakub Krejčík opouští Kometu Brno, které pomohl letos i loni k zisk mistrovského titulu a bude hrát za tým Lukko Rauma. Sedmadvacetiletý reprezentant podepsal ve Finsku roční smlouvu.

11. 7.

Po pěti letech v české extralize se Slovák Ján Sýkora vrátil domů. Sedmadvacetiletý útočník, který hrál za Plzeň, Třinec a naposledy za Dynamo Pardubice, znovu oblékne dres úřadujícího mistra Banské Bystrice. Smlouvu podepsal na rok.

9. 7.

Hokejisty extraligových Pardubic posílí ruský obránce Daniil Miromanov. Dvacetiletý hráč, který v minulé sezoně odehrál 15 zápasů za Soči v Kontinentální lize, se s Dynamem domluvil na podmínkách roční smlouvy.

1. 7.

Jan Košťálek se po šesti letech v zámoří vrací do mateřské Sparty. Třiadvacetiletý obránce, který v uplynulé sezoně působil na farmách Winnipegu, podepsal s pražským klubem víceletý kontrakt.

26. 6.

Mladou Boleslav posílí slovinský reprezentační brankář Gašper Krošelj, který s klubem podepsal smlouvu na několik měsíců. Přesnou délku kontraktu Středočeši neoznámili. Jednatřicetiletý gólman má klubu vypomoct během absence Jana Růžičky, který se zranil v letní přípravě.

21. 6.

Obránce Lukáš Klok odchází z Vítkovic do Slovanu Bratislava do Kontinentální ligy. Třiadvacetiletý odchovanec ostravského klubu se rozhodl využít možnosti odejít do zahraničí. Vítkovice opouští také zadák Patrik Urbanec. Klub má naopak zájem o beka Romana Poláka, který bude ale čekat po konci smlouvy s Torontem na možnost pokračování v NHL.

21. 6.

Slovenský útočník Miloš Bubela se stal definitivně posilou hokejistů Pardubic. Pětadvacetiletý účastník únorových olympijských her v Pchjongčchangu, který uplynulou sezonu strávil v mistrovské Banské Bystrici, podepsal s Dynamem roční smlouvu s opcí.

12. 6.

Slovenský talent Martin Réway, jemuž před časem zkomplikoval slibně nastartovanou kariéru zánět srdečního svalu, se vrací do české extraligy. Nikoli do Sparty, odkud v polovině listopadu 2015 odešel do švýcarského klubu Fribourg-Gottéron, ale do Hradce Králové. Po úspěšné zdravotní prohlídce podepsal s Východočechy roční kontrakt s opcí.

11. 6.

Sparta získala další posily před novou sezonou. Dres Pražanů budou oblékat útočník Matěj Beran z Pardubic a kanadští beci Jeremie Blain z Innsbrucku a Steven Delisle, jenž dokončil předchozí ročník v Banské Bystrici.

11. 6.

Obránce Jakub Kindl i útočník Denis Kindl budou v hokejové extralize hrát nadále za Plzeň. Bratři podepsali se Západočechy nové roční smlouvy.

6. 6.

Chomutov posílí útočník Pavel Klhůfek, který dosud působil ve Zlíně. Šestadvacetiletý hráč je dalším hokejistou, který má za sebou angažmá ve Slavii pod současným trenérem Pirátů Vladimírem Růžičkou.

5. 6.

Slovenský útočník Tomáš Mikúš, který v uplynulé sezoně působil v Nitře, se stal novou posilou extraligového nováčka Karlových Varů. Čtyřiadvacetiletý bývalý hráč Olomouce uzavřel s Energií roční smlouvu.

5. 6.

Útočník Lukáš Kašpar se stal posilou extraligového šampiona posledních dvou sezon Komety Brno. Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2010 hrál v uplynulé sezoně za Slovan Bratislava v Kontinentální lize. Naopak v Kometě nebude působit v nadcházející sezoně slovenský forvard Martin Bakoš, který přišel po skončení smlouvy v Liberci.

2. 6.

Novou posilou Zlína se stal útočník Michal Poletín, který naposledy působil v Chomutově. Šestadvacetiletý odchovanec pražské Slavie podepsal s Berany roční smlouvu s následnou opcí.

2. 6.

Brankář Brandon Maxwell bude chytat za Hradec Králové. Sedmadvacetiletý americký gólman, který v české extralize působí od roku 2014, podepsal s východočeským celkem roční smlouvu s opcí. Klub o dohodě informoval na svých internetových stránkách.

1. 6.

Hokejisty Třince posílí lotyšský reprezentační útočník Roberts Bukarts, který doposud hrál za Zlín. Rodák z Jurmaly působí v extralize tři roky, v nichž byl klíčovým hráčem a elitním střelcem Zlína. V české nejvyšší soutěži odehrál 154 zápasů, vstřelil 63 branek a přidal 65 asistencí. V posledních dvou sezonách byl v základní části nejproduktivnějším hráčem Beranů.

31. 5.

Útočník Miroslav Holec bude v extralize pokračovat v dresu Olomouce. Třicetiletý hráč podepsal s Hanáky novou smlouvu.

30. 5.

Útočník Rudolf Červený opouští extraligový Hradec Králové a bude nově hrát za Slovan Bratislava v Kontinentální lize. Východočeši informovali, že osmadvacetiletý hráč využil výstupní klauzuli ve smlouvě a míří do KHL.

30. 5.

Obránce Matěj Stříteský, který naposledy působil v Dukle Jihlava, se stal novou posilou Liberce. Sedmadvacetiletý odchovanec Vsetína podepsal s Bílými Tygry smlouvu do 30. dubna příštího roku.

28. 5.

Čeští obránci Michal Moravčík a David Sklenička opouštějí extraligovou Plzeň a míří do NHL. Účastníci letošního mistrovství světa v Dánsku se dohodli na smlouvách s Montrealem. Západočeši o jejich odchodu do zámoří informovali na svém oficiálním webu.

27. 5.

Znojmo posílí v příštím ročníku mezinárodní ligy EBEL pětadvacetiletý kanadský útočník Cameron Braes, který naposledy působil ve druhé švýcarské lize v týmu Thurgau. Po finském obránci Patriku Parkkonenovi, americkém útočníkovi C.J. Stretchovi, kanadském obránci Patricku McEachinovi a jeho ofenzivních krajanech Anthonym Lucianim s Allanem McPhersonem je Braes šestou zahraniční posilou Orlů pro novou sezonu.

24. 5.

Kapitán Leoš Čermák bude pokračovat v mistrovské Kometě Brno, s níž podepsal roční smlouvu. Čtyřicetiletý útočník načne v dresu šampiona z posledních dvou let osmou sezonu, s Kometou získal v extralize už pět medailí.

24. 5.

Útočník Erik Hrňa bude i nadále působit v Třinci. Devětadvacetiletý nejlepší střelec extraligy ze sezony 2014/15 s Oceláři prodloužil smlouvu, jejíž délku klub nezveřejnil. V Třinci bude působit také forvard Jan Hladonik, který se vrací po roce v zámořské juniorské QMJHL v celku Blainville-Boisbriand Armada.

24. 5.

Brankář Pavel Kantor, který v uplynulé sezoně působil v Litvínově, se stal posilou Mladé Boleslavi. Šestadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic podepsal s Bruslařským klubem roční smlouvu a k týmu se připojí už příští týden na soustředění v Táboře. 

23. 5.

Obránce Michal Barinka bude i v příští sezoně pokračovat v mistrovské Kometě Brno. Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 se s klubem, do kterého přišel loni v září z pražské Sparty, domluvil na prodloužení kontraktu.

23. 5.

Obránce Patrik Maier bude nadále hrát za Liberec. Jedenadvacetiletý Slovák se dohodl s Bílými Tygry na nové roční smlouvě. Odchovanec Slovanu Bratislava přišel do Liberce před rokem, v extralize odehrál včetně play-off 30 zápasů.

23. 5.

Slovenský útočník Matej Paulovič, který působil v uplynulé sezoně v Nitře, se stal novou posilou Hradce Králové. Vedení Východočechů také potvrdilo nové asistenty trenéra Tomáše Martince, kterými budou Aleš Krátoška a Petr Svoboda.

22. 5.

Kanadský útočník Samson Mahbod bude i nadále pokračovat ve Vítkovicích. Devětadvacetiletý rodák z Montrealu přišel do ostravského klubu na konci ledna z Medveščaku Záhřeb z EBEL a nyní prodloužil smlouvu.

22. 5.

Útočník František Lukeš se dohodl na pokračování angažmá v Litvínově. Pětatřicetiletá opora Vervy podepsala nový dvouletý kontrakt s roční opcí.

21. 5.

Slovenský brankář Patrik Rybár podepsal roční smlouvu s Detroitem, Hradec Králové tím pádem přišel o svou jedničku. Čtyřiadvacetiletý gólman působil na východě Čech dvě sezony, v příštím ročníku se ovšem bude snažit prosadit do NHL.

21. 5.

Obránce David Musil bude i nadále hrát za Třinec. Pětadvacetiletý Musil přišel do Třince před rokem ze zámoří a nechyběl v sestavě ani v jednom soutěžním zápase Slezanů. V 70 utkáních včetně play-off vstřelil gól a přidal šest asistencí.

21. 5.

Obránce David Štich posílil defenzivu Chomutova. Devětadvacetiletý hráč hájil v uplynulé sezoně barvy Kladna, se kterým neuspěl v extraligové baráži, práva na něj nyní Piráti získali od pražské Slavie.

21. 5.

Útočník Martin Erat bude nadále hrát za Brno, s kterým v posledních dvou sezonách vybojoval mistrovský titul. Zkušený útočník uvažoval o konci kariéry, ale nakonec se domluvil s Kometou na prodloužení smlouvy.

21. 5.

Obránce Daniel Sörvik zůstane i v příštím ročníku v Litvínově. Osmadvacetiletý účastník pěti mistrovství světa a dvou olympijských turnajů uzavřel s Vervou novou roční smlouvu s opcí na další sezonu.

21. 5.

Brankář Marek Čiliak nebude pokračovat v angažmá v Brně, kterému v posledních dvou sezonách výrazně pomohl k mistrovskému titulu. Účastník letošního mistrovství světa v Dánsku by měl zamířit do Kontinentální ligy.

18. 5.

Hokejový brankář Aleš Stezka odchází z extraligového Liberce do Chomutova. V kádru Pirátů by měl doplnit Štěpána Lukeše a Tadeáše Dvořáka, kteří dres Pirátů oblékali v závěru této sezony.

18. 5.

Po třech letech se Jakub Petružálek opět vrací do Litvínova, s nímž v roce 2015 získal mistrovský titul. V severočeském klubu budou opět působit i slovenský brankář Jaroslav Janus a jeho krajan Juraj Mikúš, který v závěru této sezony pomohl Vervě k udržení mezi elitou.

15. 5.

Útočník Michal Trávníček s bekem Jiřím Hunkesem budou nadále oblékat dres Litvínova. Kapitán Trávníček podepsal s vedením Severočechů nový roční kontrakt, Hunkesova smlouva je na dva roky s roční opcí.

14. 5.

Hokejový obránce Roman Vráblík bude v příští sezoně působit v extraligové Plzni. Osmadvacetiletý bek podepsal dvouletou smlouvu s prvoligovými Českými Budějovicemi, které jej následně uvolnily na roční hostování na západ Čech.

14. 5.

Pardubice posílí útočník odchovanec Jihlavy Jan Mandát. Dvaadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant působil uplynulých pět sezon v zámoří. Nejprve v juniorských soutěžích, poté v nižší AHL.

14. 5.

Útočník Dominik Uher bude po svém konci v pražské Spartě působit v Německu v Bremerhavenu. Pětadvacetiletý hráč podepsal dvouletou smlouvu s týmem Fischtown Pinguins a stane se spoluhráčem českých brankářů Tomáše Pöpperleho a Jaroslava Hübla.

14. 5.

Obránce Filip Pyrochta podepsal dvouletou smlouvu s Nashvillem a opouští tak Liberec. Jednadvacetiletý bek usiloval o start na mistrovství světa v Dánsku, na soupisku se ale nedostal.

14. 5.

Kometu Brno posílí obránce Juraj Mikuš a útočníci Martin Bakoš s Bedřichem Köhlerem. Úřadující mistr příchody hráčů, o kterých se v minulých týdnech spekulovalo, oficiálně potvrdil.

11. 5.

V Chomutově bude i v příští sezoně působit obránce Stanislav Dietz. Sedmadvacetiletý hokejista přišel do týmu Pirátů na přelomu listopadu a prosince z nedalekého Litvínova na hostování do konce uplynulé sezony. Oba kluby se nyní domluvily na prodloužení hostování o další ročník.

11. 5.

Litvínov posílí obránce Jan Ščotka z Pardubic a útočník David Tůma, který dosud hrál za prvoligové Kladno. Oba hráči se domluvili s klubem na dvouletých smlouvách. Litvínov se také domluvil na pokračování spolupráce s brankářem Jakubem Soukupem, obránci Markem Baránkem, Janem Strejčkem a útočníkem Ondřejem Jurčíkem.

9. 5.

Daniel Přibyl se po dvou sezonách v zámoří vrací do pražské Sparty, kde podepsal roční smlouvu. Pětadvacetiletý útočník v této sezoně nezasáhl do hry kvůli vleklým zdravotním potížím, nyní se ale už naplno chystá na návrat v klubu, kam přišel v mládežnickém věku z rodného Písku.

7. 5.

Jan Stránský bude v extralize nově hrát za Chomutov. Osmadvacetiletý útočník se k Pirátům přesune z Liberce. Chomutovští potvrdili i příchod dalšího forvarda Adama Dlouhého, jenž je také kmenovým hráčem Liberce. O pět let mladší hokejista v této sezoně v Chomutově již krátce hostoval.

7. 5.

Zbyněk Irgl bude i nadále hrát za Olomouc. Sedmatřicetiletý bývalý reprezentant hostoval na Hané už od ledna z Třince a ve 23 zápasech včetně play off zaznamenal 16 bodů za osm branek a stejný počet asistencí.

4. 5.

Brankář Jan Lukáš se po pěti letech vrací do Olomouce. Čtyřiadvacetiletý gólman v této sezoně dovedl Banskou Bystricu k triumfu ve slovenské extralize, příští rok ale bude opět působit v mateřském klubu a vytvoří dvojici s Branislavem Konrádem.

3. 5.

Znojmo posílí v příštím ročníku EBEL sedmadvacetiletý kanadský útočník Anthony Luciani. Rodák z provincie Ontario začal uplynulý ročník v Nitře a zakončil v druholigovém německém týmu Bayreuth Tigers. Po brankáři Patriku Nechvátalovi, americkém útočníkovi C.J. Stretchovi a kanadském obránci Patricku McEachinovi je Luciani čtvrtou znojemskou posilou pro novou sezonu.

2. 5.

Útočník Tomáš Mertl odchází z Plzně do KHL, nově bude nastupovat v čínském Kunlunu. Do stejného klubu přestoupil také Ondřej Vitásek, který dosud hrál za Chanty-Mansijsk.

2. 5.

Obránce Bohumil Jank se v extralize přesouvá z Třince do Chomutova. Pětadvacetiletý odchovanec Milevska, který má za sebou také angažmá v Českých Budějovicích a Hradci Králové, obleče v domácí nejvyšší soutěži dres čtvrtého klubu.

2. 5.

Útočník Jakub Valský a brankář Marek Schwarz se vracejí do extraligového Liberce. Devětadvacetiletý Valský oblékne dres Bílých Tygrů po roce stráveném v Mladé Boleslavi. O tři roky starší Schwarz odešel z Liberce před dvěma lety po zisku titulu a chytal ve Znojmě v EBEL.

2. 5.

Hynek Zohorna odchází z Komety Brno a bude hrát za tým Pelicans Lahti ve finské lize. Sedmadvacetiletý útočník, který minulý týden na Švédských hrách debutoval v reprezentaci, se chystá na první zahraniční angažmá.

1. 5.

Vedle brankáře Libora Kašíka, na jehož místo přišel Jakub Sedláček, ve Zlíně skončili útočníci Roberts Bukarts, Pavel Klhůfek a Radoslav Illo. Konec kariéry ohlásil dosavadní kapitán Ondřej Veselý, jenž od 1. května nastupuje v klubu na pozici development manažera pro rozvoj mládeže.

1. 5.

Vedení Pardubic již do příští sezony nepočítá se službami zkušeného zadáka Tomáše Mojžíše a brankáře Martina Růžičky. Pokračovat by naopak měli obránci Petr Čáslava a Jan Ščotka, kteří s klubem ladí detaily připravovaných kontraktů.

1. 5.

Vedení Zlína potvrdilo příchod útočníka Jakuba Hermana z Olomouce. Do kádru Beranů se ze zámoří vrací dvacetiletý odchovanec Nicolas Werbik, stálým členem kádru by měl být i další útočník Jakub Šlahař, který dosud působil v prvoligovém Přerově, ale za Zlín v aktuální sezoně odehrál sedm zápasů.

1. 5.

Obránce Tomáš Linhart a útočník Daniel Rákos se stěhují z Třince do Hradce Králové, který v dresu Ocelářů pomohli vyřadit v semifinále extraligy. Dalšími posilami Východočechů jsou slovenští útočníci Michal Hlinka a Juraj Bezúch, spoluhráči ze Slovanu Bratislava i Trenčína.

1. 5.

V Plzni končí nejlepší střelec sezony Tomáš Mertl nebo zkušený obránce, kapitán týmu Petr Kadlec i oba brankáři - Alexandr Hylák a Miroslav Svoboda, který podepsal smlouvu s Nashvillem a bude se snažit prosadit do NHL. V obraně nebudou vedle rekordmana v počtu startů v nejvyšší soutěži Kadlece pokračovat ani Jakub Kindl, v útoku pak Miroslav Preisinger nebo Tomáš Kubalík.

1. 5.

Dvě velké posily získal Liberec. Dres Bílých Tygrů bude oblékat slovenský forvard Libor Hudáček a Severočeši zároveň potvrdili příchod Radana Lence z Mladé Boleslavi. Sedmadvacetiletý Hudáček, dlouholetá opora reprezentace, s níž dobyl na mistrovství světa 2012 stříbro, působil poslední tři roky ve švédské lize.

1. 5.

Jan Schleiss z Plzně a švédský obránce Erik de la Rose, který působil v minulé sezoně v Jihlavě, posílí Vítkovice. Třiadvacetiletý Schleiss v této sezoně pomohl Indiánům k vítězství v základní části extraligy, nyní stejně jako Jakub Lev před rokem odešel ze západu Čech do Vítkovic.

1. 5.

Plzeň posílí brankář Dominik Frodl a útočníci Václav Nedorost, Vojtěch Němec a Jan Eberle. Šestatřicetiletý Nedorost naposledy působil stejně jako Frodl v první lize. Juniorský mistr světa, který má za sebou angažmá v NHL i KHL, se neúspěšně snažil pomoct Českým Budějovicím k návratu do extraligy. Frodl dosud působil v mateřské Slavii, Eberle hrál v Olomouci. Dvaatřicetiletý Němec začal sezonu v Brně, závěr ale strávil v Mladé Boleslavi.

1. 5.

Zkušený útočník Michal Vondrka, který působil uplynulé tři sezony v Chomutově, posílil Mladou Boleslav. Bruslařský klub získal i dva členy reprezentačního týmu na mistrovství světa v Dánsku - forvarda Davida Šťastného ze Zlína a obránce Martina Pláňka z Hradce Králové. Do Mladé Boleslavi přichází také slovenský útočník Pavol Skalický, který hrál v posledních třech letech KHL za Slovan Bratislava.

1. 5.

Brankář Libor Kašík a útočník Tomáš Filippi jsou novými posilami hokejistů Chabarovsku v Kontinentální lize a v klubu z Dálného východu rozšíří početnou českou kolonii. Šestadvacetiletý Kašík se vydá ze Zlína na první zahraniční angažmá. O rok mladší Filippi, který dohrál ročník v Liberci, naváže na necelé tři sezony v KHL v dresu Magnitogorsku, s kterým předloni získal Gagarinův pohár.

1. 5.

První posilou Sparty pro nadcházející sezonu se stal brankář Matěj Machovský, který v uplynulém ročníku působil na farmách Detroitu v Grand Rapids v AHL a v Toledu v ECHL. Čtyřiadvacetiletý bývalý hráč Plzně uzavřel s pražským klubem tříletou smlouvu a měl by být novou týnovou jedničkou.

1. 5.

Dres Vítkovic nebudou už dále oblékat zkušení hráči Karol Sloboda a Milan Bartovič. Obránci Slobodovi vypršel kontrakt, útočníkovi Bartovičovi skončilo v Ostravě hostování z Liberce.

1. 5.

Útočník Vojtěch Tomeček se stěhuje v z Chomutova do Olomouce. Třiadvacetiletý bývalý hráč Karlových Varů strávil u Pirátů jednu sezonu a v extraligové kariéře oblékne dres třetího klubu.

1. 5.

Brankář Jakub Škarek opouští Jihlavu, která po roce v extralize sestoupila do první ligy. O dalším působišti talentovaného osmnáctiletého hráče rozhodne až červnový draft NHL, ale už nyní je jasné, že v případě setrvání v Evropě bude působit v Lahti.

1. 5.

Jaromír Jágr by měl i v nadcházející sezoně působit v prvoligovém Kladně, kam se na konci ledna vrátil z Calgary. Šestačtyřicetiletý druhý nejproduktivnější hráč historie NHL je jedním z šestnácti hokejistů na aktuální soupisce Rytířů pro příští ročník.

1. 5.

Útočník František Gerhát bude i nadále oblékat dres Litvínova. S vedením Severočechů podepsal osmadvacetiletý hokejista, který na severu Čech působí už od roku 2008, nový tříletý kontrakt.

1. 5.

Americký útočník Ryan Hollweg zůstává v Plzni. S vedením Škody podepsal pětatřicetiletý tvrďák a oblíbenec fanoušků západočeského klubu nový roční kontrakt.

1. 5.

Útočník Tomáš Rolinek bude pokračovat v Pardubicích. Dynamo uzavřelo s osmatřicetiletým kapitánem nový kontrakt. Držitel kompletní sady medailí z mistrovství světa se do Pardubic vrátil po angažmá v Kontinentální lize oklikou přes Spartu před třemi lety.

1. 5.

Gólman extraligové Plzně Miroslav Svoboda podepsal dvouletou smlouvu s Nashville Predators. Svobodu do NHL draftoval již před třemi lety Edmonton na 208. pozici, za mořem ale dosud nepůsobil.

1. 5.

Obránce Tomáš Houdek bude i nadále v extralize hrát za Olomouc. Sedmatřicetiletý bek podepsal s klubem, jehož dres obléká od roku 2012, novou smlouvu.

1. 5.

Útočník Ondřej Kratěna bude pokračovat v aktivní kariéře. Osminásobný mistr extraligy prodloužil s Plzní smlouvu a v bronzovém týmu posledního ročníku zahájí osmou sezonu. V extralize dosud nasbíral 1125 startů.

1. 5.

V Mladé Boleslavi budou pokračovat obránce Vladimír Eminger a útočník Dominik Pacovský. Zatímco Pacovský s klubem podepsal novou smlouvu, v případě Emingera se Středočeši dohodli se Spartou na dalším hostování. Z hostování v Hradci Králové se vrací útočník Martin Látal.

1. 5.

Obránce Ty Wishart bude i nadále hrát v extralize za Pardubice. Devětadvacetiletý Kanaďan podepsal s Dynamem novou roční smlouvu.

Čtyřiadvacetiletý Beran působí v extralize již od sezony 2014/15, před níž se vrátil ze zámoří, kde hrál juniorskou QMJHL, do Plzně. Až v minulém ročníku se ale naplno prosadil do sestavy a za Dynamo stihl ve 49 zápasech základní části 11 bodů díky osmi brankám a třem nahrávkám. Ze sedmi startů v play-off přidal čtyři góly.

"Zvolil jsem Spartu, protože je to klub, který má velké ambice a snaží se každý rok hrát jen o ty nejvyšší příčky. Hrát za Spartu je pro mě velká pocta, už se tam moc těším," prohlásil Beran.

"Od Matěje si slibujeme zvýšení konkurence v útoku zejména mezi mladšími hráči. Herně se jedná o důrazného a bojovného útočníka, který má dobrý charakter a umí hrát hodně obětavě. Jsme rádi, že se po vypršení smlouvy rozhodl pro přesun právě k nám," uvedl sportovní manažer klubu Michal Broš.

Šestadvacetiletý Blain i o necelé dva roky starší Delisle v různých zámořských ligách usilovali delší dobu o šanci v NHL, ale ani jeden z nich se jí nedočkal. Blain zamířil již během ročníku 2016/17 do EBEL ligy, za minulou sezonu si v 59 utkáních včetně vyřazovacích bojů připsal 30 bodů za devět gólů a 21 asistencí.

"Je to typ obránce, který umí být produktivní, ale zároveň hrát hodně tvrdě v předbrankovém prostoru. Navíc je, stejně jako Delisle, pravák, a ti ve Spartě dlouhodobě chybějí. Právě důraz před oběma brankami je věc, kterou ve srovnání s uplynulou sezonou musíme výrazně zlepšit. Tou další jsou přesilovky. V obou situacích by měl být Jeremie kvalitní posilou," uvedl Broš.

Delisle se vydal do Evropy až v průběhu uplynulého ročníku, v banskobystrickém dresu nastřádal za 43 zápasů v základní části a play-off 12 bodů (4+8) a pomohl k zisku slovenského titulu.

"Všechno jsou to hráči, u nichž víme, co od nich očekávat. Naplňují myšlenku přivést do týmu více charakteru a obětavosti než jen hvězd bez týmového myšlení. Věříme, že budou ve Spartě úspěšní," řekl Broš.

Před nově příchozím triem již Sparta avizovala dohody o angažmá s brankářem Matějem Machovským, útočníkem Danielem Přibylem, jenž se vrací do známého prostředí, a slovinským zadákem Blažem Gregorcem, který hrál naposledy za konkurenční Hradec Králové. Ze střídačky povede mužstvo po příchodu z Eisbärenu Berlín německý kouč Uwe Krupp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články