Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec porazil Kladno 4:1 a popáté za sebou doma naplno bodoval

Liberec - Hokejisté Liberce díky výhře v dnešním utkání 27. kola extraligy nad Kladnem 4:1 bodovali už popáté za sebou v domácím prostředí naplno a na devátém místě se stále více vyrovnávají středu tabulky. Dvanácté Kladno naopak potvrdilo, že se mu venku nedaří a z posledních devíti utkání mimo svůj led vytěžilo jen tři body.

Hosté nastoupili při Kopřivově zranění v brance se zkušeným Orctem, zatímco nemocného Hniličku stejně jako v minulém utkání nahradil v liberecké svatyni Fikrt. Do první větší šance se dostal ve čtvrté minutě kladenský Procházka, ale z levé strany trefil boční konstrukci a neuspěl ani Diviš v pokračování akce. Středočeši se pak neprosadili v přesilovce a v deváté minutě se dostali z nenápadné akce do vedení naopak Bílí Tygři, když se trefil Šachl. 

Za necelou minutu mohl vyrovnat Kalla, Kladno pak mělo přesilovku, ale málem inkasovalo. Přečíslení dvou na jednoho vyřešil v oslabení Špaček střelou a Orct zasáhl lapačkou. Nápor domácích v 16. minutě také brankou neskončil, když zakončovali především Pletka a Modrý. Na druhé straně po přečíslení tří na jednoho kryl Kuchlerovo zakončení Fikrt. 

Při Hájkově trestu v 17. minutě zamířil Šachl jen do tyče, v následném závaru fauloval ještě Novák a v přesilovce pěti proti třem po dlouhém obléhání zvýšil náskok Liberce Petr Nedvěd. V úvodu druhé části mohl snížit Bělohlav, na druhé straně trefil tyč Šimánek. Potom sice přečkali hosté oslabení při Růžičkově trestu, ale špatně se zformovali a Bartovič zvýšil po kombinaci Blatného a Šachla do prázdné branky již na 3:0. 

Fikrt se vyznamenal při velké šanci Kameše v 30. minutě a Severočeši si hlídali bezpečný náskok. Navíc v závěrečné části chtěli ještě navýšit rozdíl, ale Bartovičův únik z levé strany zlikvidoval hokejkou kladenský gólman a Orcta nepřekonal zblízka ani Klimenta. 

Hosté vykřesali naději v 48. minutě, kdy Fikrt neviděl přes clonící hráče Hájkovo nahození od modré čáry. Za čtyři minuty ale vrátil domácím tříbrankový náskok svou druhou trefou v utkání Bartovič. Jeho pokus v závěru v oslabení mu už hattrick nepřinesl. Stav nezměnila ani půlminutová přesilovka Kladna pěti proti třem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články