Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Autor hattricku Bednář: Jágr s Nedvědem jsou pořád jiná dimenze

Čtyřmi body za hattrick a jednu asistenci zazářil kapitán Hradce Králové Jaroslav Bednář v duelu proti Zlínu a výrazně se podílel na výhře 6:3. Jednačtyřicetiletý nejstarší hráč extraligy zakončil svým skvělým představením víkend, v němž upoutali soubojem v první lize další veteráni Jaromír Jágr s Petrem Nedvědem.

Jaroslav Bednář
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Oni byli někde jinde. Tohle téma je úplně jiná dimenze. Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli zápas se Zlínem, který nebyl vůbec snadný," řekl Bednář, jenž hattrick zvládl za necelých 12 minut.

"Bylo to jeho představení," konstatoval hradecký asistent Pavel Hynek. "Je to rozdílový hráč,” uznal i kouč hostů Robert Svoboda.

Člen Klubu hokejových střelců už minulý pátek v Plzni dosáhl hranice 300 branek v extralize. Podle statistik serveru hokej.cz ale měl Bednář na kontě před utkáním jen 299 tref a podle nich se před utkáním řídil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Zlín

"Nebudu nikomu nalhávat, že jsem na to nemyslel. Myslím, že to bylo i vidět, snažil jsem se víc střílet. Je to docela hezké číslo," řekl po duelu se Zlínem.

"Když si vezmu ten druhý gól, tak v sezoně jsem žádný podobný snad ani nedal. Fakt to bylo o štěstí a odrazech," připomněl trefu tři vteřiny před koncem druhé třetiny, kdy dorážel v přesilovce od pravé tyče.

Hattrick pak dokonal ranou golfovým úderem. Trefil se z dálky a po jeho brance přilétlo na led podle zvyku z NHL na dvě desítky čepic. "Tady v Hradci jsou fanoušci jedineční, ať vyhráváte, prohráváte, kulisa je skvělá pořád. Ženou nás dopředu a lidem patří obrovský dík za to, co dělají," pochválil fanoušky.

Příznivcům se Hradec v posledním týdnu odvděčil třemi domácími výhrami, navíc se mu povedlo stáhnout náskok vedoucí Plzně na šest bodů. Přesto kapitán nepočítá, že by Hradec ještě zaútočil na první místo po základní části.

"Je to natolik kvalitní mužstvo, že by to nemělo ztratit. Navíc máme horší vzájemný zápas, takže bychom v posledních čtyřech kolech museli získat o sedm bodů víc. Asi nemá význam se zaobírat prvním flekem, pojďme se bavit o tom druhém, třetím a čtvrtém a výchozí pozici pro play-off," dodal Bednář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články