Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Adamský o výkonu Hrubce: Ve fotbale bych ho doporučil do Barcelony

Nebýt jeho zákroků, možná by úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů pro Třinec dopadlo hůře. Brankář Šimon Hrubec se však v duelu proti švédskému Brynäsu vytáhl výborným výkonem a pomohl Ocelářům po triumfu 3:1 k přiblížení k postupu. Výkon gólmana chválil i Martin Adamský, který by ho ve fotbale okamžitě doporučil Barceloně.

Šimon Hrubec z Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Oceláři rozhodli o své výhře až v třetí dvacetiminutovce, kdy třemi góly otočili nepříznivý stav 0:1. "Museli jsem si dávat na soupeře pozor a být trpěliví, protože Brynäs je velmi kvalitní a daří se mu teď ve švédské lize. Čekali jsme proto, až se otevřou nějaká okýnka v jejich obraně, tam byli zranitelní. Nemohli jsme hrát žádný hurá hokej," popisoval průběh utkání třinecký útočník Martin Adamský, který vsítil rozdílovou druhou branku.

Podle Adamského byla klíčovým faktorem zvládnutá oslabení. "Důležité bylo, že jsme ustáli jejich přesilovky," řekl. "Bylo vidět, že přesilovky mají kvalitně sehrané. Měli jsme štěstí, ale ustáli jsme to, a to asi zlomilo zápas."

Kritickou pasáží pro Oceláře byla druhá polovina druhé části. Hosté vstřelili gól a měli více ze hry. "Tam nás ale znovu neskutečně podržel Šimon Hrubec. Pokud by to byla fotbalová Liga mistrů, doporučím ho do Barcelony," smál se Adamský. Třinecký gólman má v Lize mistrů fantastická čísla a v osmi utkáních pustil jen sedm gólů.

Třinečtí už jsou postrachem švédských klubů. V osmifinále vyřadili Malmö, v základní skupině si poradili s HV 71. Teď mají nadějně rozehranou i partii s poraženým finalistou uplynulého ročníku nejvyšší švédské soutěže.

"Je to výborný základ, ale u nich to bude těžké. Mají dvakrát tak velké hřiště, takže musíme hrát stejně jako proti ostatním švédským týmům. Rozhodně ještě nic není rozhodnuto. Musíme hrát chytře, když člověk na tom velkém hřišti propadne, je to všude daleko," dodal Adamský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články