Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ružička se vrátil ve velkém stylu, Ocelářům pomohl k výhře třemi body

Ve velkém stylu se vrátil do sestavy Třince útočník Martin Růžička. Po třízápasové absenci způsobené zraněním se představil na ledě Chomutova a na vítězství Ocelářů 5:3 se podílel třemi body za dvě branky a jednu asistenci.

Martin Růžička se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Chuť byla velká. Těšil jsem se na zápas. V určitých fázích jsem na tom nebyl po fyzické stránce úplně nejlépe, ale naštěstí všechno dopadlo dobře a vyhráli jsme," řekl Růžička, který dva týdny léčil zraněný kotník.

Ofenzivní lídr Ocelářů se poprvé prosadil v 19. minutě, když se dostal za obranu a zvýšil na 3:0. "Věděl jsem, že obránci stojí na modré, takže jsem mohl nahodit puk nebo zkusit proskočit. Vyšla druhá možnost," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Třinec

Druhou trefou zvýšil v 36. minutě už na 5:1, když zakončil kombinaci spoluhráčů Daniela Rákose a Tomáše Marcinka. "Kluci to výborně sehráli, já už jsem do puku jenom plácnul," popsal jednatřicetiletý mistr světa z roku 2010.

Ve zbytku zápasu měl ještě hodně času na dovršení hattricku. "Hlavně jsem chtěl, abychom vyhráli. Ale když už dá člověk dva góly, tak to potom dál zkouší," připustil.

V samém závěru utkání stál třinecký kanonýr sám před Štěpánem Lukešem, ale nezakončil ideálně. "Puk mi sjel z hole. Kdyby mi to nesjelo, nevím, zda by to gólman chytnul."

Ve třetím dějství byli Třinečtí dvakrát vyloučeni do tří, což Piráti pokaždé potrestali a snížili na 3:5. "Bylo to úplně zbytečné. Všechno to byly fauly holí, včetně mého trestu. Mrzelo nás to i kvůli Peteru Hamerlíkovi, protože chytal výborně. Chomutov sehrál přesilovky pět na tři dobře, takže se zápas zbytečně zdramatizoval," dodal Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články