Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta porazila v domácím zápase České Budějovice i díky navrátilci Netíkovi

Praha - Souboj dvou týmů, které se v posledních zápasech extraligy výkonnostně trápí, nabídl dnešní duel mezi pražskou Spartou a HC Mountfield. Ve vyhroceném klání plném ostrých potyček nakonec zvítězil domácí celek díky dvěma přesilovkovým brankám v závěru druhé třetiny. Jihočeši sice v Tesla Areně vedli 1:0, ale nakonec odjeli na jih Čech bez bodů. Produktivita v početní převaze a podařený výkon navrátilce Tomáše Netíka pomohly Spartě k výhře v poměru 3:2.

Začátek zápasu se nesl ve znamení nervozity

Souboj dvou ambiciózních celků, kterým zatím sezona nevychází podle představ, v úvodu moc atraktivní hokej nenabídl. Ve druhé minutě vyzkoušel Turkovu pozornost Hrdel, ale pak se dlouho nic nedělo. Až při Veselého vyloučení v desáté minutě se do první velké šance duelu dostal již zmiňovaný Netík, který se vrátil do sestavy po zranění.

Sparta poté převzala aktivitu, Turek však postupně zlikvidoval šance Tona, Netíka a se štěstím i Gulašiho, jehož vyražená střela skončila těsně vedle pravé tyčky. Udeřilo však na druhé straně, když rychlé přečíslení zakončil přesnou střelou Huml a poslal Českobudějovické do vedení. O vzruch se poté postaral českobudějovický Kotrla. Po střetu s ním nejprve z ledu odkulhal Hrdel a následně s poraněnými vazy v koleni i Černošek.

K obratu zaveleli Vykoukal s Netíkem

Na začátku druhé třetiny mohl přidat druhý gól Kuchejda, Pöpperle však jeho střelu stihl chytit lapačkou. Jihočeši byli v útoku mnohem nebezpečnější, své vedení však nedokázali zvýšit ani v přesilové hře, ve které nebezpečně pálil od modré Gřegořek. V polovině normální hrací doby byl blízko vyrovnání Netík, Turek byl ale pozorný.

Sparťané se tak gólu dočkali až ve 36. minutě, kdy Vykoukal po pěti vteřinách ukončil početní výhodu. Přesilovka pomohla domácím i k druhé brance. Při vyloučení Hudce sice nejprve zahrozil v brejku Huml, jehož obrana domácích zastavila na hranici pravidel. Následně se však přesně do levého horního rohu Turkovy branky trefil aktivně hrající Netík a domácí vedli.

Ještě více přiblížil tým kouče Výborného zisku tří bodů ve 46. minutě Kratěna. Hosté ale nerezignovali a podařilo se jim v polovině třetí části snížit. Gřegořek při Ptáčkově vyloučení nejprve zaměřoval, druhý pokus ale už skončil za brankovou čárou. Zvýšit šance domácích na výhru poté mohli Ton a zejména osamocený Kratěna, Turek jejich příležitosti ale zlikvidoval. Hráči Mountfieldu se snažili utkání zdramatizovat ještě více, vyrovnat a vynutit si prodloužení se jim ale nepodařilo ani přes více než minutovou power play.

V sestavě Sparty se blýskl především forvard Netík. Šestadvacetiletý hráč chyběl pražskému týmu šest týdnů díky poraněnému kolenu, dnes nastoupil proti Českým Budějovicím a ve 40. minutě zvyšoval na 2:1. "My jsme začali dobře, první třetinu jsme byli lepší, ale nedali jsme góly a oni se prosadili z rychlého protiútoku. Pak se to zrcadlově otočilo, oni byli lepší, ale my dali góly," řekl Netík, jenž se prosadil v přesilové hře.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články