Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Toronto srovnalo krok s Capitals, ošklivě se mu ale zranil Polák

New York – Toronto sice porazilo Washington a srovnalo stav série na 1:1, muselo ale postrádat Romana Poláka. Český obránce utrpěl ošklivě vypadající zranění pravé nohy a ze zápasu odstoupil. I bez něho zvítězilo Toronto 4:3 po prodloužení. Nerozhodný stav platí i mezi Ottawou a Bostonem, kterému nepomohla asistence Davida Pastrňáka a na ledě soupeře prohrál 3:4 po prodloužení.

Nešťastné zranění Romana Poláka
zdroj: Reuters

Washington - Toronto 3:4 PP

Polák se zranil v 34. minutě, když nahazoval puk do útočného pásma a na modré čáře ho atakoval v rámci pravidel Brooks Orpik. Českému obránci se při nekontrolovaném dopadu na led podlomila pravá noha a zkroutil si kotník. Svíjel se bolestí a led opustil za pomoci spoluhráčů.

"Už si v této sezoně nezahraje. Je to smůla," řekl trenér Toronta Mike Babcock. Orpika z úmyslu českého beka zranit nepodezíral. "Je to dobrý chlap. Hraje tvrdě, ale ne zákeřně. Nemyslím si, že chce komukoli ublížit. Tohle se občas stává a jejich střet má nešťastné následky," dodal kouč, který v play-off postrádá i elitního obránce Nikitu Zajceva pro podezření na otřes mozku.

Toronto v té chvíli prohrávalo 1:2, ale ještě do konce druhé třetiny dvěma góly skóre otočilo. Washington si stejně jako v prvním duelu vynutil prodloužení, ve kterém ale tentokrát udeřil soupeř. Útočník Kasperi Kapanen rozhodl svým druhým gólem v utkání v čase 91:53 o vyrovnání série. V přetížené obraně vítězů odehráli Jake Gardiner i Morgan Rielly čtyřicet minut.

"Budeme v pohodě, máme mladé nohy a také natrénováno. Víme, co musíme udělat, abychom byli pro příští zápas plni sil," uvedl Rielly, kterého stejně jako jeho spoluhráče dobíjí aktuální stav série. V obou duelech sehrálo Toronto s kandidátem na zisk Stanleyova poháru vyrovnanou partii. "Je to OK. Nikdo nečekal, že to bude snadná série a že je přejedeme 4:0. Je to boj. Jsou dobrým týmem," prohlásil lídr Washingtonu Alexandr Ovečkin.

Ottawa - Boston 4:3 PP

Boston se po Pastrňákově akci ujal v závěru druhé třetiny vedení 3:1, když střelu českého útočníka šikovně tečoval v přesilové hře Patrice Bergeron. Ottawa ale zejména díky Dionu Phaneufovi otočila zápas. Kanadský obránce asistoval u branek ze 46. a 48. minuty, kterými domácí vyrovnali skóre, a v čase 61:59 rozhodl dělovkou od modré čáry.

"Jsem zklamaný, že jsme si nechali ve třetí třetině utéct dvougólový náskok. Obyčejně umíme takové zápasy dotáhnout. Chybělo nám dvacet minut, abychom vedli 2:0, a tak na to pohlížím. Nebudu tvrdit, že jsem spokojený s nerozhodným stavem v sérii," prohlásil trenér Bostonu Bruce Cassidy, jehož svěřence Davida Krejčího opět nepustilo do hry zranění. "Zatím to s ním nevypadá dobře. Doufali jsme, že by už dnes mohl bruslit, ale nestalo se," vysvětlil Cassidy před utkáním absenci českého hráče.

Anaheim - Calgary 3:2

Calgary i díky přihrávce Michaela Frolíka smazalo v Anaheimu dvoubrankové manko, které nabralo už po sedmi minutách hry. Český útočník v závěru první třetiny vyslal v oslabení do sólového úniku Mikaela Backlunda, který povedenou kličkou vstřelil kontaktní gól. Kanadský klub vyrovnal ve 27. minutě trefou Seana Monahana, ale nerozhodný stav zlomil v závěru domácí útočník Ryan Getzlaf. Zařídil výhru Ducks 3:2 a vedení v sérii 2:0.

Chicago - Nashville 0:5

Hokejisté Chicaga nepřekonali ani ve druhém utkání brankáře Pekku Rinneho a po výsledku 0:5 odcestují do Nashvillu za překvapivého stavu 0:2 na zápasy. Finský gólman kryl třicet střel a další ze strůjců úspěchu Ryan Johansen si připsal jeden gól a dvě asistence. Výhru Predators podpořili i nečekaní střelci - Ryan Ellis, Harry Zolnierczyk, Colton Sissons a Kevin Fiala skórovali v play-off poprvé ve své kariéře.

Výsledky 1. kola play-off NHL:

Východní konference - 2. zápasy:

Ottawa - Boston 4:3 v prodl. (0:0, 1:3, 2:0 - 1:0)
Branky: 31. MacArthur, 46. Wideman, 48. Brassard, 62. Phaneuf - 30. Stafford, 33. Schaller, 37. Bergeron (Pastrňák). Střely na branku: 29:29. Diváci: 18 629. Hvězdy zápasu: 1. Phaneuf, 2. MacArthur, 3. Karlsson (všichni Ottawa). Stav série: 1:1.

Washington - Toronto 3:4 ve druhém prodl. (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)
Branky: 24. Ovečkin, 32. Carlson, 53. Bäckström - 35. a 92. Kapanen, 18. Van Riemsdyk, 40. Rielly. Střely na branku: 50:51. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Kapanen (Toronto), 2. Bäckström (Washington), 3. Rielly (Toronto). Stav série: 1:1.

Západní konference - 2. zápasy:

Chicago - Nashville 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)
Branky: 4. Ellis, 23. Zolnierczyk, 33. Sissons, 54. Johansen, 59. Fiala. Střely na branku: 30:29. Diváci: 22 175. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Johansen, 3. Ellis (všichni Nashville). Stav série: 0:2.

Anaheim - Calgary 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: 4. Silfverberg, 7. Rakell, 56. Getzlaf - 19. Backlund (Frolík), 28. Monahan. Střely na branku: 29:37. Diváci: 17.271. Hvězdy zápasu: 1. Getzlaf, 2. Rakell, 3. Montour (všichni Anaheim). Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články