Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kapitán Bednář dovedl Hradec na čtvrtý pokus do semifinále

Hradec Králové - Na čtvrtý pokus to vyšlo. Ve všech třech předchozích sezonách skončil Hradec Králové ve čtvrtfinále. Ambicemi přitom od začátku Východočeši pomýšleli výše. Výraznou měrou přispěl k dosavadnímu největšímu úspěchu královéhradeckého hokeje Jaroslav Bednář. Na východě Čech působí od roku 2015, a zažil tak pouze loňské zklamání, v probíhající sezoně už tým vede s kapitánským "céčkem".

Jaroslav Bednář v utkání s Litvínovem
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Po rozhodujícím utkání s Litvínovem následovaly bouřlivé oslavy, které neměly daleko k oslavám titulu. "Vše je někdy nové, všechno je někdy poprvé. Tomu se nelze divit. Když já byl poprvé ve čtvrtfinále, pak v semifinále, tak jsem byl za to také moc rád, ale to jsem byl podstatně mladší. A když jsem potom vyhrál svůj první titul, byl jsem nejšťastnější na světě. Je to přirozená reakce," řekl Bednář.

Přestože byl opět přirozeným vůdcem, což podpořil v pěti utkáních sedmi body za gól a šest asistencí, svůj přínos nepřeceňuje. "Za sebe můžu říct, že jsem tam nechal všechno a v rámci možností jsem se snažil klukům pomoci. Jsem moc rád, že se to povedlo, ale zase bych se rozhodně neoznačoval za nějakého spasitele. Jsme tu jako jeden tým a já tu určitě nejsem tím, kdo by měl rozhodovat všechny zápasy," uvedl Bednář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. čtvrtfinále Hradec Králové - Litvínov

Je přesvědčený, že by ani postup do semifinále nemusel být posledním slovem, které Hradec řekne. "A my samozřejmě chceme udělat co nejlepší výsledek. Ale nebudu vyhlašovat, že si jdeme pro titul. To ode mě neuslyšíte. Máme zase nějakou soudnost. Držím se při zemi, teď se budeme snažit urvat další sérii," řekl Bednář s očekáváním, že v boji o finále se jeho tým nejspíš představí proti Brnu.

"Mně se proti nim hraje dobře. Myslím, že by to mohla být velice dobrá série. Ale bude to zase o tom, jak my k tomu přistoupíme. Tohle mužstvo má obrovskou sílu a teď jde jen o to, aby se podařilo to z těch kluků tady vyždímat," prohlásil čtyřicetiletý forvard.

"Nesmíme si hlavně připustit jakékoliv uspokojení. A ty tendence tu jsou, v sezoně byly několikrát. Když se jim vyhneme, mužstvo tady má opravdu obrovskou sílu, navíc podpořenou gólmanem, který nás v sérii několikrát podržel. A že udělal první zápas chybu? Tu udělá každý hráč v utkání několikrát. Je to v bráně náš svatý člověk a ta série byla hodně jeho," ocenil Bednář výkony Patrika Rybára.

Série, kterou jeho tým vyhrál 4:1 i přesto, že úvodní duel nezvládl, měla z jeho pohledu hned několik zásadních momentů. "Po prvním utkání jsme si v kabině sedli a vyříkali si tam pár věcí. Uvědomili jsme si, že to takhle nejde. A od té doby to začalo fungovat," pochvaloval si Bednář.

"Ve druhém zápase jsme se probrali a začali hrát hokej, který jsme potřebovali, potom následoval výjezd ven. Třetí zápas v Litvínově jsme odehráli dobře, paradoxně ten čtvrtý jsme se asi uspokojili, urvali jsme ho se štěstím, to si nebudeme nalhávat. Ten zápas nebyl vůbec dobrý. A poslední utkání rozhodly přesilovky, které nám opravdu vycházely," dodal.

Oslavy jdou - alespoň prozatím - mimo něj. "Dám si pár piv a pojedu domů. Mám tu osobní řidičku. Ve čtyřiceti letech nejsem ale žádný pařič, nechám to na klukách. Ani nevím, jestli bude nějaké volno," řekl Bednář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články