Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Litvínov konečně bodoval naplno, Chomutov doma zaváhal po měsíci

Chomutov – Více než měsíc na domácím ledě Chomutov neztratil ani bod, a v zápase s trápícím se Litvínovem tak byl favoritem. Jenže hosté předvedli výborný výkon a poprvé po pěti utkáních bez tříbodové výhry bodovali naplno. Velkou měrou se o to zasloužil Viktor Hübl, který se prosadil po dvou asistencích Kubáta a Lukeše, a Litvínov i díky tomu zvítězil 2:1.

Utkání Chomutov - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

V úvodu utkání se do dobré pozice dostal Lauko, na Petráska ale nevyzrál, stejně jako o chvíli dříve Koblasa. V následné přesilovce domácích se puk vyslaný Humlem otřel o tyčku, ale skončil mimo. Poté, co Gula nepřekonal Laca, měl velkou šanci znovu Koblasa, jenž trefil přesouvajícího se litvínovského brankáře.

Litvínov byl blízko vedení v 15. minutě, kdy Martin Hanzl nastřelil z levého kruhu tyčku. V závěru úvodní třetiny si Piráti zahráli ještě jednu přesilovku, která však zůstala nevyužita. Gólové konto utkání otevřel Hübl, jenž i přes faul prostřelil chomutovského brankáře. V další šanci mohl náskok zvýšit Pavelka, ale z levého kruhu neuspěl.

Naopak domácí byli úspěšnější. Nejprve ještě útočník Růžička Petráskovi vyprášil betony, ale poté už Rutta vyrovnal z předbrankového prostoru. V polovině utkání měla Verva první možnost přesilové hry, ve které měli šance Gerhát a Trávníček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Litvínov

V úvodu třetího dějství hrál Litvínov 15 vteřin v pěti proti třem, ale skóre se neměnilo. Ve 47. minutě měl Petrásek štěstí, že Valachova tečovaná střela skončila v jeho výstroji. O chvíli později se Hübl natlačil před bránu a prostřelil Laca mezi betony.

Zvýšit vedení se Litvínovským nepodařilo v přesilovce, ale málem to dokázali v oslabení. Možnost dovršit hattrick měl Hübl, ale přestřelil. Poté ujel Račuk, jehož ale vychytal téměř bezchybný Petrásek. V poslední minutě duelu to zkoušeli Piráti bez brankáře v šesti proti čtyřem, to však Litvínovští přečkali a vyhráli třetí ze čtyř vzájemných zápasů v sezoně.

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Rutta (Sklenář, Kämpf) - 21. V. Hübl (Lukeš, Kubát), 49. V. Hübl (Kubát). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Brejcha, Kokrment. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5250 (vyprodáno).

Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Rutta, Kudělka, Valach, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Tomica, od 41. navíc Skinner - Račuk, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hlava, D. Kaše, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Litvínov: Petrásek - Gula, Kubát, K. Pilař, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Válek, Trávníček - Martynek, K. Reichel, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr. 

Petr Martínek (Chomutov): "Bylo to bojovné a vyrovnané utkání. Škoda první třetiny, ve které jsme nevyužili dvě tutové šance. Potom jsme jednu branku inkasovali, na tu jsme sice dokázali odpovědět, ale nakonec rozhodl jeden šťastný gól ve třetí třetině. Výborně zachytal gólman hostů. Na jeden gól se dá vyhrát, ale dneska to bohužel nevyšlo."
Radim Rulík (Litvínov): "Jsme strašně rádi, že se nám podařilo prolomit nepříjemnou sérii tří porážek. Nebylo to vůbec jednoduché utkání, bylo hodně vyrovnané. Měli jsme o trochu více štěstí a výborně chytajícího gólmana, protože vychytal i samostatný nájezd před koncem hrací doby a oslabení plus power play. Chomutov nehrál vůbec špatně, šance měl, ale my jsme to ubránili." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články