Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chceme dojít až na vrchol, říká po vítězství ve Švédsku útočník Kudrna

Växjö – Velmi dobrou pozici si před úterní odvetou vypracovali hokejisté pražské Sparty. Na ledě Växjö, druhého týmu švédské nejvyšší soutěže, zvítězili v úvodním semifinále Ligy mistrů 2:1. Potvrdili tak fantastickou bilanci mimo O2 arénu. Venku během letošního ročníku neprohráli. Druhý gól celku z hlavního města vstřelil Andrej Kudrna. Slovenský útočník hodnotil triumf s nadhledem a věří, že doma oslaví postup do finále.

Utkání Växjö - Sparta
zdroj: ZUMA autor: Jonas Ljungdahl

Na severu Evropy bylo od úvodního buly cítit, jak moc touží oba soupeři uspět. Fanoušci sledovali svižný hokej plný osobních soubojů. "Myslím, že už se od začátku hrálo hodně tvrdě. Šli jsme do toho po hlavě. Bylo tam pár ostřejších zákroků, ale rozhodčí to trestal. Přesilovek jsme měli více než oni. Škoda, že se nám je nepodařilo proměnit," uvedl Kudrna.

Pražané si dobře uvědomovali, proti jak silnému soupeři stojí. A že mají šanci uspět jen v případě, když budou vycházet z dobré obranné hry. "Měli jsme trochu štěstí, že se nám podařilo dvakrát skórovat v první třetině. To nám asi hodně pomohlo k tomu, že jsme zápas dovedli do vítězného konce. Mohli jsme dát víc gólů, ale i tak si myslím, že je to dobrá výchozí pozice do odvety," věří Kudrna.

Právě pětadvacetiletý slovenský forvard je podepsaný pod vítěznou trefou. "Lukáš Cingel se dostal za brankou k puku a dokázal mi skvěle přihrát. Já už jsem to jen vystřelil a padlo to tam. Pak jsme se zaměřili na obranu a hodně nás podržel Tomáš Pöpperle, který předvedl opravdu skvělý výkon," ocenil Kudrna brankáře.

V O2 aréně očekává velmi těžkou odvetu, v níž budou Švédové rozhodně bojovat o zlepšení své pozice. "Očekávám výborný zápas s kvalitním soupeřem. Budeme muset poctivě bruslit a být silní na puku. Musíme se tlačit do branky. Doufejme, že to přinese nějaké góly. Chceme dojít až na vrchol," zakončil Kudrna.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články