Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kubalík po hattricku: Mé góly dlouho nepomáhaly, teď se to začíná obracet

Plzeň – Jednoznačného hrdinu měl extraligový duel mezi Plzní a Litvínovem. Dominik Kubalík, nejlepší střelec nejvyšší soutěže, opět prokázal instinkt kanonýra. Třetím hattrickem v kariéře zařídil vítězství svého týmu 4:2. Tabulce "snajprů" vévodí o pět zásahů před sparťanským forvardem Petrem Vránou. Více než osobní statistiky však jednadvacetiletého útočníka těší týmový úspěch. Škoda vyhrála potřetí za sebou a poskočila do elitní desítky.     

Dominik Kubalík překonává litvínovského brankáře Petráska
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Hráli jsme dneska dobře a povedlo se nám to přetavit ve výhru. K ničemu většímu jsme soupeře nepustili. Výsledek 4:2 odpovídá obrazu hry. Jsme rádi za tři body, které moc potřebujeme," řekl po výhře nad Vervou plzeňský odchovanec.

Na výkonu indiánů byla vidět pohoda po dvou předchozích triumfech v Mladé Boleslavi a Vítkovicích. "Předtím jsme byli hodně dole a báli jsme se hrát. Všechno od nás bylo takové zbrklé. Teď mám po předešlých výhrách narostlo sebevědomí a člověk si pak dovolí na ledě věci, které už zapomněl," pokračoval člen české reprezentace.

Během utkání si připsal devět střeleckých pokusů a pro litvínovskou defenzivu představoval největší hrozbu. "Myslím, že to byl můj nejlepší zápas. V Brně jsem sice dal čtyři góly, ale prohráli jsme. Dnes mám jenom tři, ale je z toho výhra, za což jsem rád. Potřebujeme sbírat body a teď se nám to konečně daří," uvedl Kubalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

Kanonýrovi plzeňské Škody svědčí spolupráce s dvojicí Ondřej Kratěna - Tomáš Svoboda. "Na ledě i mimo něj jsme si dost sedli. Jsme hodně podobní. Sešli jsme se dobře a docela nám to funguje. Ondra Kratěna k nám pasuje. My jsme dva blázni a on to uklidňuje. Snad v tom budeme pokračovat i nadále."

Západočeši se díky výhře vyhoupli na desátou příčku. "Sebevědomí je teď víc nahoře. Snažíme se častěji střílet a padá nám to tam. Nebojíme se hrát i za těsného stavu," hledal příčiny plzeňského zlepšení. "Konečně jsme se trochu našli. Doufejme, že se nevrátíme k tomu, kde jsme byli," připomněl Kubalík nepovedený úvod ročníku.

K plzeňskému posunu tabulkou významně přispívá právě jeho gólová potence. "Minulou sezonu jsem pořadí střelců i trochu sledoval. To jsme ale vyhrávali a dařilo se více lidem v týmu. Teď je nejdůležitější, aby i moje branky pomáhaly k tomu, abychom vyhrávali. Mé góly totiž dlouho nepomáhaly, až teď se to konečně začíná obracet," dodal Kubalík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články