Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta vyřadila Bern a je poprvé v semifinále Ligy mistrů

Praha - Dosud nejvýraznějšího úspěchu českého klubu v obnovené Lize mistrů dosáhli hokejisté Sparty, když se po domácím vítězství 4:1 nad švýcarským Bernem probojovali do semifinále soutěže. Pražané o svém úspěchu rozhodli ve druhé třetině, kdy vstřelili tři branky. Gólem a dvěma asistencemi se pod postup podepsal útočník Lukáš Pech, který je nejproduktivnějším hráčem týmu v Lize mistrů. V lednovém semifinále se český vicemistr utká se švédským Växjö.

Utkání Sparta - Bern
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Švýcaři jsou hodně nepříjemný soupeř, liga je na výborné úrovni a oba čtvrtfinálové zápasy byly hodně těžké. Až na první třetinu jsme to zvládli super a zaslouženě jsme vyhráli," řekl útočník Miroslav Forman, jenž se na výhře Sparty podílel gólem.

Úvod patřil aktivnějším Švýcarům a brankář Pöpperle musel hned několikrát svůj tým podržet. Sparta pak hru vyrovnala, nebezpečnější byl ale soupeř. Bodenmann dokonce v 10. minutě trefil po přečíslení dva na jednoho tyč. Slibnou příležitost si vytvořil i Rufenacht.

Utkání Sparta - Bern
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pražané se v ofenzivě výrazněji připomněli až v polovině zápasu. První přesilovou hru ještě nevyužili, druhý faul Bernu už ale potrestali. Genoniho překonal střelou od modré obránce Mikuš.

Aktuálně druhý tým švýcarské ligy ale bleskově srovnal krok. Již po 39 vteřinách se po rychlém protiútoku prosadil Scherwey. Vstřelené branky dodaly zápasu náboj a začal se hrát mnohem atraktivnější hokej.

K radosti domácích fanoušků se prosadili opět hráči Sparty. Ve 36. minutě překvapil Genoniho střelou z úhlu na bližší tyč Forman. "Občas to tak zkouším a naštěstí to vyšlo," usmíval se Forman.

V rychlém sledu pak byli vyloučeni Müller s Noreauem a Sparta dvojnásobnou přesilovku využila. O třetí gól se postaral uzdravený Pech. "Ještě to nebylo ono a hlavně v první třetině jsem toho měl dost. Pak se mi ale podařilo rozjezdit nohy a zlepšilo se to," řekl Pech.

Švýcaři mohli ve třetí části duel zdramatizovat v přesilovkách, první výhodu ale nevyužili a ve druhé dokonce sami inkasovali branku. Z brejku se prosadil Kumstát a zpečetil postup Sparty. Na soupeři byla patrná frustrace a na ledě to jiskřilo.

Sparta Praha - SC Bern 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. J. Mikuš (P. Vrána), 36. Forman (Pech, Kumstát), 38. Pech (J. Hlinka, P. Vrána), 49. Kumstát (Pech) - 32. Scherwey (Hischier, Plüss). Rozhodčí: Holm, Nord (oba Švéd.) - Ondráček, Suchánek (oba ČR). Vyloučení: 7:8, navíc Scherwey (Bern) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6073. První zápas 1:1, postoupila Sparta.

Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Eminger, Nedomlel, Gernát, Barinka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - A. Kudrna, Cingel, Uher - Forman, Pech, Kumstát - Martin Procházka, Ihnacak, Černoch. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Bern: Genoni - Blum, Untersander, Gerber, Noreau, Jobin, Krueger, Kamerzin, Andersson - Rüfenacht, Arcobello, Moser - Hischier, Plüss, Scherwey - Bodenmann, Ebbett, Lasch - Berger, Reichert, Müller. Trenéři: Kari Jalonen a Ville Peltonen.

Uložit

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články