Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liberecká mašina válí dál, tentokrát úřadovala ve Vítkovicích

Ostrava – Vítězná série libereckých hokejistů čítá již deset utkání. Jubilejní triumf si Bílí Tygři připsali na ledě Vítkovic, kde vyhráli 2:0. Rozhodující trefu zaznamenal v přesilové hře reprezentační obránce Radim Šimek. Úřadující šampioni tak domácím částečně oplatili nedávné vyřazení z Ligy mistrů a zásluhou lepšího skóre přeskočili v tabulce druhý Litvínov.

Utkání Vítkovice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Fanoušci v Ostravar aréně sledovali vyrovnané utkání. Hosté, napumpováni sebevědomím z řady výher, hýřili od začátku aktivitou, opět výborně bruslili a navzdory úsilí soupeře měli navrch. Do první gólové příležitosti se v 6. minutě propracoval Radivojevič, ale Dolejšovi pomohla horní tyč.

Už méně štěstí měl vítkovický brankář ve 14. minutě. Liberec zužitkoval první početní výhodu zásluhou obránce Šimka, který napřáhl od modré čáry, a Dolejš přes zakrytý výhled nedokázal adekvátně zareagovat.

Vítkovice však mohly soupeři oplatit stejnou mincí. Při Šimkově vyloučení měli zkraje druhé části vyrovnávací trefu na holích Kolouch s Romanem, ale Will jejich dorážky zblízka bezpečně kryl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

"Chtěl jsem co nejrychleji vystřelit, ale bek tam dal ještě hokejku a vyrazil to. Škoda, protože moc dalších šancí jsme neměli. Oni hodně střel zblokovali," řekl vítkovický útočník Ondřej Roman.

Domácí byli nadále aktivní, vyložené šance si nicméně nevypracovali. Bílý tygři naopak z čista jasna udeřili podruhé. Ordoš troufale potáhl kotouč z levého křídla a švihem přesně trefil levý horní roh Dolejšovy branky. Liberec vstřelený gól povzbudil. Zvýšit mohl Krenželok, ale trefil pouze tyč. 

Zvrátit výsledek už bylo nad síly svěřenců kouče Petra. Pokoušeli se o to sice v závěrečné power play, jenže výraznější možnost ke korekci skóre neměli. "Bylo hodně těžké hrát proti nim. Jsou dobře organizovaní, hrajou podobným stylem jako my. Vyhrávali osobní souboje a to byl taky důležitý aspekt," dodal Roman.  

23. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Šimek (Bulíř), 33. Ordoš (Ševc). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6, navíc Lakatoš (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5683.

Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Kovář, Výtisk, od 21. navíc D. Krenželok - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Hudeček, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

Liberec: Will - Šimek, Ševc, Pyrochta, Derner, Jánošík, Vitásek - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Vantuch, Ordoš - J. Stránský, Hrabík, D. Špaček - od 41. Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Hlasy trenérů po utkání 23. kola hokejové extraligy HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec:

Pavel Trnka (Vítkovice): "Celý zápas jsme tahali za kratší konec. V první třetině jsme měli velice špatná vhazování, což je důležitý aspekt ve hře. Nenavázali jsme na poslední dvě utkání a zase se budeme hrabat ve věcech, o kterých jsme si mysleli, že fungují. Zasloužené vítězství Liberce."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme organizovaný a bojovný zápas, který byl podpořený extrémní obětavostí hráčů a výborným výkonem Romana Willa v bráně. Celý zápas jsme byli o chloupek lepší na kotouči a zaslouženě vyhráli. I když soupeř měl pár šancí, ve skvělém světle se ukázal Roman Will, který vše pochytal."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články