Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec si z Prahy odváží cennou výhru nad Spartou - 3:2

Praha - Hradečtí hokejisté přijížděli na led Sparty jako favorité, oba týmy ale působí vyrovnaně a výsledek mohl jít oběma směry. Nakonec měli ale navrch hosté, kteří poté, co se prosadili René Vydarený, Tomáš Knotek a Jake Newton, mohou slavit tři body. Výhře Hradce 3:2 nezabránily ani přesné zásahy Petra Kumstáta a Martina Procházky na straně Sparty.

Hokejový obránce Blaž Gregorc
zdroj: ČTK/Paprskář Pavel

Sparta měla první obrovskou šanci, místo vedoucí branky však Pražané záhy prohrávali. V osmé minutě si mezi kruhy najel bek Vydarený, který se sice musel při zakončení za pukem hodně natahovat, ale dokázal ho propasírovat za záda gólmana Novotného.

Uběhlo jen 57 vteřin a bylo to už 0:2, když Červený dojel v rohu kluziště vyražený kotouč po vlastní střele, poslal ho před brankoviště, kde číhal Knotek a ten druhým gólem Mountfieldu vyhnal Novotného z branky. Jeho místo zaujal – stejně jako předtím na ledě Chomutova – Pöpperle.

Sparta pak přežila oslabení a dokázala se vrátit do hry, když se na chvilku osamocený Kumstát pohotově otočil a prostřelil Kacetla. Jenže v 19. minutě se odvážně prodral do útočného pásma hostující bek Newton a střelou po ledě, kterou zacílil mezi nohy, nachytal Pöpperleho a vrátil tak Východočechům dvoubrankové vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Hradec Králové

Nástup do druhé části vyšel Spartě. Čajkovský nejprve bombou orazítkoval horní tyč za Kacetlovými zády, vzápětí měl strážce hostující branky štěstí, když Pech při dorážce netrefil naplno skákající puk a poslal ho těsně vedle. V polovině 24. minuty už se ale sparťané dočkali: Procházka při přečíslení s Netíkem naznačil přihrávku, ale místo ní překvapil Kacetla ranou na bližší tyč a snížil na 2:3.

Královéhradečtí jako kdyby se až příliš zaměřili jen na obranu svého náskoku a Pražanům patřily i další minuty, jenže Kacetl už branku do druhé přestávky uzamkl, byť někdy s dávkou štěstí. Obrovskou příležitost měl pak na druhé straně pět vteřin před sirénou Šimánek, jenž uháněl sám na Pöpperleho, ale při zakončení pálil jen do brankové konstrukce.

Ve třetím dějství se hrálo místy výhradně v útočném pásmu Mountfieldu, i kvůli tomu, že si hosté několikrát vypomohli faulem. Ve 46. minutě měla Sparta k dispozici dokonce přes minutu a půl v pěti proti třem, jenže na vyrovnání nedosáhla. Závěrečný tlak pak pokazili svými prohřešky proti pravidlům Piskáček a v 58. minutě Mikuš. Pražané se kvůli tomu nedostali ani ke hře bez gólmana.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:3, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Kumstát (Pech, J. Mikuš), 24. M. Procházka (Nedomlel) - 8. Vydarený (Jarůšek), 9. T. Knotek (Červený), 19. Newton (R. Pavlík). Rozhodčí: Šír, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 8713.

Sparta: F. Novotný (9. Pöpperle) - Piskáček, J. Mikuš, Čajkovský, Nedomlel, Švrček, Kalina, Barinka - Ihnacak, P. Vrána, Klimek - A. Kudrna, Pech, Kumstát - M. Černoch, J. Hlinka, Uher - Safin, Cingel, M. Procházka - Netík. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Hradec Králové: Kacetl - Štajnoch, Newton, Gregorc, Dietz, Pláněk, Vydarený, od 41. navíc Barák - Jarůšek, Kukumberg, Šimánek - Köhler, Bednář, Dej - R. Pavlík, T. Knotek, Červený - J. Dvořák, Nedvídek, Čáp. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Jiří Veber (Sparta Praha): "Měli jsme velmi špatný začátek utkání a vůbec celou první třetinu, kterou jsme prohráli. Domnívám se a zároveň věřím, že jsme tak silný mančaft, že jsme to dnes měli otočit zpátky na naši stranu. Druhá třetina tomu odpovídala, ale dali jsme pouze jeden gól, což bylo málo. Ve třetí části jsme měli šanci při dvojnásobné přesilovce skoro dvě minuty, ale nebyli jsme tam ničeho moc schopní, já si myslím, že jsme snad ani nevystřelili na bránu. Tam to byl zmar, který nás podle mého názoru potom i poznamenal."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Myslím, že jsme odehráli velmi dobrou první třetinu. Povedlo se nám to vyjádřit i brankově a bylo důležité pro vývoj toho zápasu, že jsme se dostali až do dvoubrankového vedení 2:0 a pak i 3:1. Do druhé třetiny jsme naopak vstoupili velice špatně, Sparta znatelně přidala a my jsme se první střídání jen bránili. V tomto duchu se pak nesla i celá třetina a Sparta snížila na rozdíl jediného gólu. Před třetí třetinou jsme si řekli, že to musíme odehrát jinak. Hráči pak na ledě vydali hodně sil, aby výsledek dotáhli do vítězného konce. Důležité bylo, že jsme ubránili přesilovky Sparty. V závěru pro nás bylo naopak výhodou, že Sparta dvakrát faulovala."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články