Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Liberec vrátil Vítkovicím porážku na domácím hřišti a zvítězil 6:2

Ostrava - Hokejisté Vítkovic ztratili průběžnou první příčku v tabulce O2 extraligy. V dnešním utkání 20. kola totiž podlehli Liberci vysoko 2:6. Bílí Tygři získali tři body především zásluhou smršti během deseti minut ve druhé třetině, kterou vyhráli 5:0. Domácí, kteří se mohou pyšnit nejlepší defenzivou soutěže, si naopak před téměř sedmi tisícovkami diváků vybrali špatný den.

Utkání Liberec - Vítkovice
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Ostravské mužstvo přitom bylo v úvodních minutách zápasu aktivnější a už ve třetí minutě se prezentoval pěknou individuální akcí Petrovický, v bekhendovém zakončení ale nebyl důrazný. O chvíli později vybojoval za brankou puk Kvapil, jeho bleskovou přihrávku ale Varaďa z mezikruží poslal pouze do Hniličkova betonu. Na druhé straně toho příliš k vidění nebylo, pouze v osmé minutě provětral Pincovu vyrážečku Podkonický.

Ve 13. minutě se domácí za svou aktivitu dočkali šťastné branky. Jiruš při bránění Kvapila uklouzl na hokejce ležící na ledě a před Kvapilem se otevřela volná cesta až k Hniličkovi. Vítkovický útočník se příležitosti nezalekl a povedenou kličkou otevřel skóre. Poté ještě Ostravané mohli zvýšit v dvouminutové dvojnásobné přesilovce, místo branky však výhodu záhy utnuli vlastním faulem.

Ve druhém dějství se však vývoj zápasu dokonale otočil. Vše začal využitou přesilovkou na začátku 26. minuty Pletka a v polovině základní hrací doby zajistili během pouhých 20 vteřin hostům dvoubrankový náskok Nedorost a Kašpařík. Ve 30. minutě pak přidal další přesilovkovou trefu Šimánek a Pince v domácí brance vystřídal Štěpánek. Zkázu domácích dovršil svou druhou úspěšnou ranou Nedorost.

Domácí trenér Hadamczik přeházel před poslední třetinou sestavu ve snaze oživit mužstvo, ale příliš efektu to nepřineslo. Už ve 42. minutě ujížděl opět sám na domácí klec Šachl, který ale proti vítkovickému náhradníkovi Štěpánkovi neuspěl. Minutu poté se mohli korekce skóre dočkat domácí, ale Varaďovi před prázdnou klecí zablokoval jeden z libereckých obránců hokejku.

Ve 45. minutě dala ovšem vítkovická obrana dost místa Plodkovi a ten ranou pod horní tyč zvýšil na 6:1 pro Liberec. Vítkovičtí poté měli ještě několik přesilových her, nicméně využití se zklamaná ostravská ČEZ Aréna nedočkala. O poslední úpravu výsledku se proto v 50. minutě postarala jen akce tria vítkovických mladíků, na jejímž konci stál Svačina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články