Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spartu čeká v play-off LM opět Kärpät Oulu, Vítkovice přivítají Nitru

Praha – Čtyři zástupce české extraligy čekají úvodní zápasy play-off hokejové Ligy mistrů. Úřadující český šampion se vytasí proti švédskému Färjestedu, Vítkovice narazí na slovenského mistra Nitru a Sparta se pokusí oplatit finskému Kärpät Oulu loňské vyřazení v osmifinále. Za hranice bude cestovat pouze Plzeň, která se představí na ledě švýcarského Lugana.

Sport
zdroj: ČT4

Bílí Tygři zatím v sezoně nezáří a v domácí soutěži prohráli třikrát za sebou. Během této neúspěšné série vstřelili dohromady pouhé tři góly. Méně produktivní jsou v extralize pouze Karlovy Vary a Vítkovice. "Nejsme efektivní, šikovní a nejsme ani šťastní v zakončení. Musíme pracovat na tom, abychom dostávali ještě méně gólů než dva," uvedl kouč Filip Pešán.

Sparta spřádá plány, jak zaskočit Oulu. Loni dokázala doma vyhrát 4:2, ale dobrou výchozí pozici nezužitkovala, v odvetě na severu Evropy prohrála 1:4 a vypadla. "Ať proti nám stojí kdokoliv, chceme postoupit. A loňská zkušenost nám dává sebevědomí, že i se soupeřem, jako je Kärpät, se dá hrát. Doma jsme je porazili a byla velká škoda, že venku nám to v úplném závěru uteklo," připomněl útočník Lukáš Pech.

"Je to vcelku paradox a náhoda, že druhý rok po sobě dostaneme stejného soupeře, ale musíme to brát jako fakt a dobře se na ten dvojzápas nachystat. Určitě je to atraktivní soupeř pro diváky, takže doufáme v dobrou návštěvu. Vždyť přijede jeden z nejlepších týmů Evropy," zdůraznil Pech, jehož celek se však musí vypořádat s řadou absencí. Mimo hru jsou Švrček, Čajkovský, Uher, Klimek, Vrána, Netík a Martin Procházka.

Nitru neradno podceňovat

Teoreticky nejschůdnější cestu za postupem by měli mít Ostravané, kteří se s Kärpätem utkali ve skupině a dvakrát prohráli, byť jednou až v prodloužení. Jenže Nitra dokázala ovládnout skupinu, v níž hrála s Plzní, a Škodě nepřenechala ani jediný bod.

"Čeká nás kvalitní soupeř, to je jednoznačné. Kromě toho, že Nitra vyhrála na jaře slovenskou extraligu, v této sezoně vyhrála svou základní skupinu Ligy mistrů. Každý tým v Lize mistrů je nevyzpytatelný a má svou kvalitu," varoval trenér Pavel Trnka.

Plzeňské trable s centry

Plzeň si musí ve Švýcarsku poradit kromě dalších hráčů, kteří již byli na marodce, bez beka Kadlece, jenž má potíže s rukou, zranění ramena vyřadilo ze hry útočníka Kracíka. "Asi jsme přišli o dalšího centra. Do Lugana s námi určitě nepojede," uvedl asistent trenéra Ladislav Čihák.

Hru Indiánů neustále provázejí výpadky. "V příštích zápasech musíme hrát celých šedesát minut. Páteční výhra s Hradcem Králové nám může před utkáním v Luganu pomoci. Čekají nás teď v týdnu tři strašně důležité zápasy. Ty extraligové asi o trochu víc, ale ani zápas v Luganu nebereme na lehkou váhu. Liga mistrů je pro nás důležitá soutěž, kterou hrajeme za odměnu. Jedeme tam udělat co nejlepší výsledek do odvety," prohlásil útočník Jakub Lev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články