Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Nepravděpodobná hvězda Poletín: Mám víc času na ledě, to se pak hraje lépe

Chomutov – Chomutov stále neprohrál a jeho motorem je v této sezoně hráč, do něhož by to asi nikdo moc neřekl. Michal Poletín má po šesti odehraných kolech na svém kontě více bodů (7) než za celou loňskou sezonu. I proti Spartě byl vidět, když se prosadil rovnou dvakrát. Za svým zlepšením vidí prozaickou věc – více času na ledě.

Michal Poletín
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Chomutov přepisuje klubovou historii a do tabulky přidal další dva body, díky nimž mu patří průběžná druhá příčka. "Vítězství je důležité, ale na druhou stranu je to pouze začátek sezony, takže musíme body sbírat dál," uvědomuje si Poletín. Sám v utkání dvakrát skóroval. "U prvního gólu udělali hodně práce kluci, já jsem při přesilovce pouze dorážel do prázdné brány. V druhé situaci Kämpf zatáhl puk do pásma a přenechal mi ho. Já jsem vystřelil a nějak to doplachtilo do brány," řekl s úsměvem ke gólu na 3:2.

Ten vstřelil už ve 13. minutě, premiérový hattrick měl tak na dosah. "Nad tím jsem nepřemýšlel. Hlavně jsem se snažil, abychom zápas dotáhli do vítězného konce, což se nám nakonec povedlo," pochvaloval si Poletín. Za šest odehraných utkání tak už má na kontě sedm bodů za čtyři góly a tři asistence a je nejen nejproduktivnějším hráčem Chomutova, ale společně s Viktorem Hüblem vévodí i bodování celé soutěže.

V minulém ročníku přitom urostlý forvard odehrál v barvách Plzně včetně play-off 60 zápasů a nastřádal pouze šest bodů (4+2). "Mám více času na ledě, hraju přesilovky i oslabení. Každému hráči se hraje lépe, když je hodně na ledě," odhalil Poletín příčiny svého bodového rozkvětu. "Hokej je však týmová hra. Hlavní je, abychom získávali body do tabulky. Kdo dává góly, to je věc druhá," zdůraznil Poletín.

Jelikož chomutovský trenér Vladimír Růžička dlouhá léta působil ve Slavii, Sparta pro něho zůstává asi tím největším rivalem. "Myslím, že pan Růžička prožívá každý zápas. Asi by to mohlo být i malinko vyhrocenější, ale nic zvláštního jsem nezaregistroval," uzavřel Poletín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články