Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Slavia v Lize mistrů porazila v samostatných nájezdech Curych

Curych - Hokejisté pražské Slavie vyhráli ve svém druhém vystoupení v Lize mistrů nad Curychem 5:4 po samostatných nájezdech. Český mistr ještě dvě minuty před koncem normální hrací doby vedl 4:2, ale poté dvakrát inkasoval v rozmezí osmnácti vteřin. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých exceloval Jaroslav Bednář, jenž proměnil čtyři penalty.

Úvod utkání patřil domácím hráčům. Již po 25 sekundách mohl otevřít skóre obránce Seger, který se dostal sám až před Svobodu, ale netrefil branku. Před slávistickým gólmanem bylo rušno i nadále. Ve 3. minutě protlačil Bühler puk za brankovou čáru, rozhodčí však krátce předtím duel přerušili pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Slavia byla zpočátku v defenzivě, přesto se ujala vedení

Ideální šanci dostat se do vedení měl Curych v 89 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři. Český mistr se však v oslabení ubránil, i když při Trudelově střele musela Svobodovi pomoci tyčka. Slavia se téměř neustále bránila, přesto šla v 11. minutě do vedení. Micka vystřelil od modré, puk tečoval slovenský bek ve službách Lvů Suchý a Sulander jej nestihl zachytit.

I poté ale měli šance domácí. Pražané měli problémy zejména s obránci soupeře, kteří se aktivně zapojovali do útočných kombinací. V 17. minutě mohl vyrovnat Forter, ale neprosadil se stejně jako později v přesilové hře Seger. Podobně dopadl i na začátku druhé části Wichser, i tentokrát byl Svoboda připraven.

Slávisté poté i díky přesilové hře srovnali se soupeřem krok a vyrovnali hru. Paradoxně však Růžičkův tým následně inkasoval vyrovnávací branku. Kolaříkův faul potrestal nejlepší hráč utkání Seger, jenž se osamocený trefil nad padajícího Svobodu. Kapitán domácích mohl přidat druhý gól ve 30. minutě, na brankáře Slavie ale tentokrát nevyzrál.

Nedáš, dostaneš, platilo hned dvakrát

Když poté nedokázali změnit skóre Alston ani Pittis, udeřili podruhé hosté. Růžička našel přesně Bednáře a český mistr se 62 vteřin před koncem druhé části dostal opět do vedení. Při Novákově vyloučení zahrozili Seger a Sejna, ale prosadil se na druhé straně po rychlém brejku Doležal. Sulander totiž netušil, kde má po jeho střele puk, který mu sklouznul za čáru. Ještě v pokračující početní výhodě však odpověděl po krásné kombinační akci Forster a Slavia vedla opět jen o gól.

V 54. minutě se jí ale podařilo soupeři odskočit. Nejprve sice hosté neproměnili přesilovou hru, ale devět vteřin po jejím skončení prošla Sulanderovi mezi betony Vondrkova střela a Sklenář puk pohotově doklepl za čáru. Zápas byl ale dramatický i nadále.

Švýcaři vyrovanli během 18 vteřin

V 58. minutě při další přesilovce Curychu pomohla Slavii opět tyč, rozhodčí se však byl pro jistotu ujistit u kolegy u videa. I tak ale Pražané později inkasovali, při dalším signalizovaném trestu a hře šest na čtyři, snížil Seger. A o osmnáct vteřin později Gardner vyrovnal. Zápas tak po 60 minutách skončil nerozhodně a musely následovat samostatné nájezdy.

Ty se proměnily v souboj Bednáře a Alstona s brankáři soupeře. Oba hráči se představili hned čtyřikrát. Zatímco Bednář všechny pokusy proměnil, Alston byl úspěšný jen třikrát. Na šestou sérii kouč Růžička poslal do branky Furcha, proti němuž domácí útočník mířil mimo.

Další zápas Ligy mistrů čeká Slavii ve středu 12. listopadu, kdy se představí na ledě Linköpingu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články