Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Erat: Konečně začínáme hrát hokej, který chceme hrát

Brno - Hvězdou úterního večera v Brně byl v duelu s Mladou Boleslaví pětatřicetiletý útočník Martin Erat, který dvěma góly a jednou asistencí potvrdil vůdčí roli v týmu. Posilami nabití Brňané na startu extraligy plní roli jednoho z hlavních favoritů. V prvních dvou utkáních vítězství vydřeli i s notnou dávkou štěstěny, proti Bruslařům už s výjimkou první třetiny měl výkon Komety podstatně lepší parametry.

Martin Erat
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Konečně jsme hráli hokej, který chceme hrát. Boleslav jsme přehráli v přesilovkách, které jsme využili. Soupeř už potom neměl síly," řekl Erat. "V prvních dvaceti minutách ale byla Boleslav výborná a hodně nebezpečná," uznal.

Svůj bodový přínos k výhře ale neřešil. "Na góly se už opravdu nedívám. Nesleduji statistiky. Je mi jedno, kolik jich dám v extralize. Soustředím se jen na výsledky. Ty jsou pro mě důležité. Aby nám to týmově šlapalo, kádr na to máme," podotkl Erat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Mladá Boleslav

Nevydařená první třetina podle něj nebyla problémem. "Prohrávali jsme ve Zlíně, prohrávali jsme i teď. To není důležité, protože hrajeme celých šedesát minut. A pokud budeme hrát náš hokej a náš systém, tak můžeme porazit kohokoliv," tvrdí jeden z tahounů Komety.

"Je začátek sezony. Nyní si naše hra začíná trochu sedat. Každý hrál něco jiného. Dnes už to vypadalo, že konečně začínáme hrát, co si představujeme a hustíme do kluků. Myslím si, že naše přesilovky budou stále lepší a lepší," doplnil Erat.

Spoléhá přitom na komplexní sílu brněnského kádru, v němž se kloubí zkušenost s dravým mládím. "Máme zkušené hráče. Ti vědí, co mají hrát, abychom zápas vyhráli. Mladí kluci naopak příkladně bojují. Vyvinou energii, ze které my čerpáme," řekl.

Vedle něj a zkušeného Marka Kvapila roste každým zápasem junior Martin Nečas. "Je mu sedmnáct let a dostal se pod velký tlak. Potřebuje čas, aby mu vzrostla sebedůvěra. Bude z něj velký hokejista," řekl Erat na adresu kapitána reprezentace do 18 let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články