Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Český útok doplní na Světovém poháru Červenka

Praha - Český výběr bude muset na Světovém poháru oželet Davida Krejčího, nahradí ho ale jiný kvalitní útočník. České barvy na turnaji oblékne Roman Červenka. "Bude patřit k nejzkušenějším, má za sebou řadu startů na velkých světových turnajích. Sezona pro něj již začala a k týmu se připojí koncem příštího týdne před odletem do zámoří," uvedl trenér českých hokejistů Josef Jandač.

Roman Červenka
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Ztráta ofenzivního lídra Bostonu Krejčího Jandače hodně mrzí. "Měl být jedním z našich klíčových hráčů, ale zdravotní stav mu účast bohužel nedovoluje, což musíme respektovat," prohlásil Jandač. 

Český národní tým se sejde už v neděli v Praze, kde absolvuje lékařské prohlídky, a od pondělka bude trénovat v O2 areně. Ve čtvrtek se představí v přípravném utkání proti Rusku v Petrohradu a v sobotu v odvetě v Praze. O den později zamíří na přípravný kemp v Pittsburghu.

Třicetiletý Červenka byl druhým nejproduktivnějším českým hráčem na květnovém mistrovství světa v Rusku. Mistr světa z roku 2010 startoval celkem na šesti světových šampionátech a na olympijských hrách v letech 2010 a 2014.

Se 124 reprezentačními starty i s 33 brankami má Červenka nejlepší bilanci ze všech nominovaných hráčů v českém týmu pro Světový pohár. Ten se uskuteční v Torontu od 17. září do 1. října a čeští reprezentanti se v základní skupině A utkají s Kanadou, Výběrem Evropy a Spojenými státy americkými.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články