Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pardubice nestačily na Frölundu, Plzni chyběl v Nitře alespoň gól

Nitra – V sobotním programu hokejové Ligy mistrů byly v akci i dva české týmy. Ani jeden však neuspěl. Indiáni nenavázali na výhru na ledě Stavangeru a v souboji o první místo ve skupině J nestačili na Nitru. Obhájce triumfu v Lize mistrů z Frölundy oplatil v odvetě Pardubicím nedělní prohru a zajistil si tak s předstihem postup do play-off. Dynamo čeká boj o 2. postupovou pozici s Wolfsburgem.

Hokejisté Frölundy střílí gól v utkání proti Pardubicím
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Mathias Bergeld

Obhájce titulu druhou porážku nedovolil

Frölunda vykročila doma rázně za potvrzením postupu do 1. kola vyřazovací části. V šesté minutě zakončil rychlou kombinaci v přesilové hře při Schausově vyloučení kapitán Lundqvist. Hned za 15 vteřin překonal gólmana Růžičku i volný Fin Lehkonen a ve 13. minutě zvýšil při hře čtyř proti čtyřem Grundström.

Dynamo se ale nevzdalo. Ve 23. minutě ještě pomohla Gustafssonovi tyč po zakončení Klimenty, který po vydařeném průniku ve 33. minutě už skóroval. Za necelé tři minuty využil přesilovku Petr Sýkora, ale Frölunda obrat nedovolila.

Po 50 vteřinách závěrečné třetiny se dostal puk před osamoceného Američana Wellmana, který domácí uklidnil. Vteřinu před koncem pojistil výsledek při power play do prázdné branky Fin Vesalainen. Další duel čeká Dynamo v neděli 4. září ve Wolfsburgu.

Nitra po výhře přeskočila v tabulce Plzeň

Plzeň rovněž nastoupila k druhému duelu a po čistém kontu z premiéry v soutěži poprvé v Lize mistrů inkasovala po celkových 71 minutách a 44 vteřinách. Kanadský útočník Blackwater ujel a překonal gólmana Machovského blafákem do bekhendu.

Indiáni se dočkali vyrovnání po 92 vteřinách druhé třetiny, kdy se z pravé strany natlačil před branku kapitán Kratěna a gólman Valent byl bezmocný. Z výhry se ale radoval slovenský tým s českým útočníkem Filipem Bajtkem v sestavě. Při Kubkově vyloučení rozhodl ve 48. minutě americký zadák Jamie Milam.

Výsledky hokejové Ligy mistrů

HK Nitra - HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Blackwater (M. Slovák, Ordzovenský), 48. J. Milam (Laliberté, Blackwater) - 22. Kratěna (Johnson). Rozhodčí: Smetana (Rak.), Novák - Korba, Šefčík (všichni SR).

Frölunda HC - HC Dynamo Pardubice 5:2 (3:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. J. Lundqvist (Sundström, Wellman), 6. Lehkonen (Figren, Carlsson), 13. Grundström (Donovan, Figren), 41. Wellman (Rosseli-Olsen, Nyberg), 60. Vesalainen (Grundström, Larsson) - 34. Klimenta (M. Kaut), 36. P. Sýkora (Schaus, Rolinek).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články