Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Otevření trhu s volnými hráči v NHL spustilo hráčské rošády

New York – První den na trhu volných hráčů v kanadsko-americké NHL nabídl několik zajímavých a nečekaných přestupů. Opět došlo na lukrativní dlouhodobé kontrakty, na dostatečném posílení pracovaly zejména týmy, kterým se v loňské sezoně tolik nedařilo. Překvapením je pak návrat Alexandra Radulova, jenž se upsal Montrealu na jeden rok. Výraznějších změn se čeští hráči prozatím nedočkali.

Alexandr Radulov ještě v dresu CSKA Moskva
zdroj: Reuters autor: Alexey Kudenko

Největší hvězdy a zároveň v uplynulém ročníku nejlépe placení volní hráči na nic nečekali a hned první den většina podepsala nové smlouvy. Z útočníků si nové týmy vybrali Eric Staal, který zamířil do Minnesoty, Milan Lucic (Edmonton), David Backes (Boston), Loui Eriksson (Vancouver), Andrew Ladd (New York Islanders), Kyle Okposo (Buffalo), Troy Brouwer (Calgary), Frans Nielsen, Thomas Vanek (oba Detroit) či David Perron (St. Louis).

Zřejmě největším překvapením je návrat kontroverzního útočníka Alexandera Radulova do NHL. Ruský hráč má za sebou neslavné eskapády v Nashvillu, kde při prvním angažmá opustil tým bez svolení a odešel do KHL, v druhém případě byl v průběhu play-off suspendován za porušování týmových pravidel. Po čtyřech letech v CSKA Moskva se přesto vrací, nyní však do kanadského Montrealu. Jednoletá smlouva na 5,75 milionů dolarů však naznačuje, že si vedení Canadiens uvědomuje riziko spojené s příchodem Radulova.

V obranných řadách už na trhu nejsou k dispozici Brian Campbell, který se vrátil po pěti letech do Chicaga, Dan Hamhuis (Dallas), Torey Krug, John-Michael Liles (oba Boston), Fjodor Tjutin (Colorado) či Ben Lovejoy (New Jersey).

Letos se spekulovalo nad odchodem dlouholeté opory Tampy Bay a kapitána týmu Stevena Stamkose, kterému vypršel stávající kontrakt a o nějž byl velký zájem. Stamkos by však měl ve slunné Floridě zůstat dalších osm let poté, co podepsal smlouvu na 68 milionů dolarů. V týmu Lightning zůstává také švédský obránce Viktor Hedman (osmiletá smlouva na 63 milionů dolarů). V konkurenčním klubu Florida Panthers bude pokračovat obránce Aaron Ekblad, jednička draftu z roku 2014 prodloužila kontrakt také o osm let za 60 milionů dolarů s platností od další sezony 2017-18.

Mezi brankáři změnili působiště James Reimer, který se stane Ekbladovým spoluhráčem, Carter Hutton (St. Louis), Al Montoya (Montreal), Justin Peters (Arizona), Chad Johnson (Calgary), Jonas Gustavsson (Edmonton), Jeff Zatkoff (Los Angeles), Alex Stalock (Minnesota) a Anton Chudobin (Boston).

Z českých hráčů čeká na nové smlouvy Patrik Eliáš, Radim Vrbata, Jiří Hudler, Roman Polák, Marek Židlický, Jakub Nakládal, Jiří Tlustý, Tomáš Fleischmann a Michal Jordán. Obránce Michal Rozsíval se dohodl s Chicagem na prodloužení o další rok za 600 000 dolarů. Tomáš Hertl bude zase pokračovat v San Jose, Sharks si pojistili jeho služby na další dva roky za šest milionů dolarů.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články