Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čtyřikrát to nevyšlo. Gulaš věří, že tentokrát se MS dočká. Cítím se nejblíže, řekl

Ústí nad Labem – Čtyřikrát se už dostal do závěrečné přípravy českých hokejistů před mistrovstvím světa, ale na šampionátu si nikdy nezahrál. Útočník Milan Gulaš se však nevzdává a věří, že letos má největší šanci se na turnaj dostat. V sezoně si připsal v sedmi zápasech v národním týmu šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí.

Milan Gulaš na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Cítím, že jsem nejblíže. Je to otázka na trenéry, ale já jsem se snažil každý zápas hrát dobře. Samozřejmě bude záležet na tom, jakou budu teď v přípravě mít formu. Uvidíme. Teď o tom nepřemýšlím, ale samozřejmě už bych si rád na mistrovství světa zahrál," řekl Gulaš. V roce 2010 v Německu a o čtyři roky později v Bělorusku byl v kádru i při šampionátu, ale nakonec se na soupisku nevešel.

Teď se deset dní po vyřazení Färjestadu zařadil do přípravy a ví, co může od ještě měsíc dlouhé přípravy čekat. "Když jsem tu takhle popáté, tak vím, do čeho jdu. Samozřejmě to není nic příjemného, protože je ještě dlouho do mistrovství světa. Nevíte, jestli to vyjde, nebo nevyjde. Ale nemá cenu o tom moc přemýšlet, je lepší jít od zápasu k zápasu, jak se klasicky říká. Buď to vyjde, nebo ne," podotkl bývalý hráč Českých Budějovic, Kladna, Plzně či Magnitogorsku.

Po návratu do Česka ze severu Evropy si užil krátké volno. "Minulý týden v pondělí jsem přijel ze Švédska domů. Zařídil jsem si některé věci, které jsem potřeboval. Samozřejmě jsem si zašel s kamarády na pivo. A odpočíval jsem, protože sezona byla dost náročná. Objezdil jsem všechny zápasy nároďáku, ve švédské lize jsem měl 51 zápasů a navíc play-off. Pauza se mi hodila a teď se soustředím na reprezentaci," navázal Gulaš.

V základní části švédské ligy skončil s 45 body i s 20 brankami čtvrtý. "V tomto směru to docela šlo, ale měli jsme s týmem na víc než na čtvrtfinále. To mě mrzí, protože mi klub ve Švédsku přirostl k srdci," prohlásil Gulaš. Cesta týmu z Karlstadu v play-off skončila po porážce s Luleou. "Narazili jsme na skvělého soupeře, ale nezasloužili jsme si prohrát 1:4 na zápasy," dodal.

V Färjestadu mu končí smlouva, ale Gulaš zatím nechtěl prozradit, zda zůstane či změní působiště. "Ještě není nic oficiálního. Za pár dnů bude jasno. Chtěl bych zůstat v zahraničí, ale do Komety nejdu," smál se Gulaš v narážce na chybnou informaci v médiích, že míří do Brna.

Je nám líto, video expirovalo.
Vůjtek vyhlíží přílet Sobotky. Novou tváří v přípravě je Gulaš
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články