Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Salák trefil hokejkou sudího. Nezahraje si pět zápasů

Moskva – Hokejová play-off bývají často vypjatá. Brankář Novosibirsku Alexandr Salák však svoje emoce ve vyřazovacích soubojích KHL proti Magnitogorsku nezvládl. Po gólu Sergeje Mozjakina, díky kterému Metallurg zvítězil 4:3 v prodloužení, vystartoval směrem k sudímu a trefil hokejkou do hlavy, za což si od vedení soutěže vykoledoval stopku na pět zápasů.

Salák se dostal do fyzického kontaktu s rozhodčím krátce poté, co kapitán Mozjakin vstřelil za kontroverzních okolností v první minutě prodloužení vítězný gól. Saláka a celý tým Novosibirsku rozčílil fakt, že Magnitogorsk krátce předtím hrál s šesti bruslaři, ale rozhodčí situaci neposoudil jako porušení pravidel.

Podle videa, které zveřejnilo vedení Magnitogorsku, se zdá, že český reprezentační brankář krátce po inkasované brance do jednoho ze sudích najel s napřaženou hokejkou. Za to Salák inkasoval trest do konce zápasu a rozhodčí v zápisu o utkání uvedli, že mezi nimi a českým brankářem došlo k fyzickému kontaktu. Dnes sportovně-disciplinární komise KHL oznámila, že devětadvacetiletý strakonický rodák má stop na pět zápasů.

Vedení Sibiru podalo protest a žádá anulování výsledku. Na jinou spornou situaci ale poukázal i Magnitogorsk, jenž v dalším zveřejněném videu naznačuje, že i Novosibirsk měl v důležité fázi šest hráčů na ledě, a to před úvodní brankou Olega Gubina.

Po domácí porážce Novosibirsk prohrává 1:3 na zápasy a ve středu v Magnitogorsku bude bez své brankářské jedničky odvracet hrozbu vyřazení. Salák, jenž se minulý týden upsal Sibiru na další dvě sezony, se do branky může vrátit případně až na třetí semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články