Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Liberec může získat v Olomouci Prezidentský pohár

Praha - Hokejisté Liberce si mohou už ve 49. kole zajistit zisk Prezidentského poháru pro vítěze základní části extraligy. Potřebují k tomu vyhrát v Olomouci v základní hrací době a nulový zisk druhé Sparty v Třinci. Ve vzájemných duelech o důležité body se mezi sebou utká kompletní kvarteto u dna tabulky. A hráči Hradce Králové se pokusí na ledě Zlína zlomit nepříznivou bilanci, čtyřikrát po sobě totiž venku nebodovali. Přímý přenos utkání PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové sledujte od 17:05 na ČT sport a našem webu.

17:00 Třinec - Sparta

Třinci definitivně vyhasly šance na přímý postup do čtvrtfinále a díky nevyrovnaným výsledkům se stále více ohlíží za sebe, kde mu dýchají na záda Vítkovice. Vicemistr by potřeboval potvrdit, že domácí zápasy se Spartou je zvyklý vyhrávat: z posledních deseti jich k vítězství dovedl devět. Musí se ale opět vypořádat s prořídlým týmem, v němž absentují marodi Klesla, Sýkora, Linhart, Roth, Žejdl a Kreps.
 
"Přestože se Třinec pohybuje v tabulce na nižších pozicích, než kam patří, je to velice silný soupeř. Pořád je to jedno z nejlepších mužstev v extralize. Domácí budou hrát o hodně. Stále nemají jisté desáté místo, mohl by to být atraktivní duel. I přes velmi početnou marodku jedeme do Třince s cílem naplno bodovat," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták. Mimo hru jsou Barinka a Sabolič, otazníky jsou u startů kapitána Jaroslava Hlinky, Emingera, Hlaváče a Cingela.  

17:20 Zlín - Hradec Králové

Zlín si před utkáním s Hradcem Králové definitivně zajistil start minimálně v předkole. "Podařilo se nám splnit první úkol sezony, což po počátečních nezdarech dodalo hráčům sebedůvěru. Teoreticky se ještě můžeme dostat na šesté místo. Ale to bychom museli třikrát vyhrát a Boleslav naopak klopýtnout," uvedl kouč Rostislav Vlach.

"Hradci se v posledních zápasech venku nedaří. O kvalitě týmu ale napovídá čtvrté místo v tabulce. Střelecky produktivní jsou zejména první dvě útočné řady s Bednářem a Ihnacakem," vyzdvihl Vlach, který stále postrádá Štůralu a Kubiše.

Východočeši čtyřikrát po sobě venku nebodovali. O předpokládanou účast ve čtvrtfinále již pravděpodobně nepřijdou, ale ještě zdaleka nemají jistotu první čtyřky, která play-off rozehraje v domácím prostředí.
 
17:30 Chomutov - Brno

Chomutov před zápasem s devátým Brnem ztrácí na šestku čtyři body. "Naděje tam stále je, i když limitovaná prakticky samými našimi výhrami ve zbývajících kolech. Koukáme teď jen na nejbližší zápas, abychom tu naději případnou výhrou posílili. Brno se podle mého dostalo z nejhoršího, má kompletní kádr, takže čekáme hodně těžkého soupeře," řekl asistent trenéra Břetislav Kopřiva. Hlavní kouč Vladimír Růžička by se po nedávném úmrtí manželky měl již vrátit na střídačku. "Od středy už vede tréninky," přiblížil Kopřiva.
 
Kometa si hodně pomohla výhrou nad Třincem a pomohlo jí i klopýtnutí Vítkovic se Zlínem. "Stále není rozhodnuto. Teoreticky potřebujeme - za předpokladu, že Vítkovice všechno vyhrají - získat ještě sedm bodů. Rádi bychom k této jistotě udělali další krok v Chomutově, kterému se daří a stále hraje o přímý postup do play-off," poznamenal asistent trenéra Martin Pešout. Na marodce je Kuboš, nejistý je start Koreise.

17:30 Mladá Boleslav - Plzeň

Šestá Mladá Boleslav si loni zahrála čtvrtfinále díky úspěšně zvládnutému předkolu, nyní má při historicky nejlepším umístění v základní části na dosah přímý postup do stejné fáze play-off. "Už před pauzou jsme si řekli, že bychom se chtěli v té šestce udržet. Byla by obrovská škoda promarnit, co jsme si za celý dosavadní průběh základní části vybojovali," řekl trenér František Výborný před zápasem s třetí Plzní.
 
"Při blížícím se konci základní části jde nyní o všechno. Plzeň navíc hraje rovněž o hodně a daří se jí, hráli jsme s ní loni to předkolo, což mají obě mužstva dobře na paměti. Jsme na tom teď zdravotně trošku hůře, ale s tím je potřeba se vypořádat a neohlížet se na to," doplnil Výborný.

Plzeň si chce do utkání přenést pohodu z posledních zápasů. Ze čtyř minulých duelů získala devět bodů. "Mrzí nás, že jsme nedotáhli utkání se Spartou, kdy jsme dostali laciné branky," litoval kouč Michal Straka úterní bitvy zakončené porážkou v prodloužení.
 
"První zápas v Mladé Boleslavi jsme sehráli hrozně, hned na začátku jsme prohrávali 0:4. Sice jsme urvali nakonec bod, ale takový zápas se vám nepovede pokaždé. Mladá Boleslav má výborný pohyb, mají hodně podobný styl jako Sparta, dobré střední pásmo a rychlé útoky. Chceme se porvat o první čtyřku a začátek play-off doma, s Boleslaví to bude v tomhle ohledu hodně klíčový zápas," zdůraznil Straka.

18:00 Karlovy Vary - Vítkovice Steel

Poslední Karlovy Vary potřebují udržet co největší kontakt s týmy před sebou. Jedním z možných soků pro skupinu o udržení je i páteční soupeř Vítkovice. "Musíme být lepší v domácím prostředí," řekl asistent trenéra Mikuláš Antonik a připomněl pouhých sedm výher ze 24 dosud odehraných domácích zápasů Energie. "Utkání bude určitě vyhrocené. Rozhodovat bude každý osobní souboj," očekává Antonik. Mimo hru je Marosz.
 
Vítkovice při pětibodové ztrátě na desátý Třinec mohou stále myslet na předkolo, ale utkání je pro ně neméně důležité i směrem k pravděpodobnější účasti ve skupině o udržení a odstupu od posledních dvou míst tabulky, která posléze znamenají baráž. "Myslíme pozitivně, chceme bodovat, i když víme, že to ve Varech lehké nebude," konstatoval trenér Jakub Petr, jehož tým v sezoně s Energií získal plný počet bodů. Vítkovické však sužuje marodka a scházet budou Balán, Strapáč, Philipp, Kudělka a Štich.

18:00 Pardubice - Litvínov

Také v Pardubicích chtějí stavět výhradně jen na pozitivních věcech. "Negativními se nebudeme zabývat, energii potřebujeme někde jinde. Všichni moc dobře vědí, o co nám v pátek jde," zdůraznil před duelem s Litvínovem kouč Peter Draisaitl.

Litvínov před nedávnou reprezentační pauzou vůbec poprvé v sezoně třikrát za sebou naplno bodoval. Po ní ale ze čtyř utkání získal jediný bod. "Měli jsme skvělé okamžiky, před přestávkou jsme se do toho trochu dostali, začali hrát dobrý hokej a měli z něj takový lepší pocit. Po pauze se to zase otočilo o 180 stupňů. Ale věřím, že se z toho dostaneme a sezonu aspoň dobrým koncem zachráníme," uvedl útočník Viktor Hübl.

18:00 Olomouc - Liberec

Liberec má na druhou Spartu sedmibodový náskok a může slavit třetí triumf v základní části ve své klubové historii. Se Spartou mají Bílí Tygři horší vzájemné zápasy, proto si potřebují připsat o tři body více, aby se už ve 49. kole mohli stát držiteli Prezidentského poháru. Při momentálním zisku 106 bodů by pak byli blízko i rekordu Pardubic (111 bodů). Ostatně již v úterý vyrovnali maximum v počtu 37 výher v základní části a v tomto kole mají první příležitost se od Jihlavy a Pardubic osamostatnit.
 
Olomouc už si zajistila v nejhorším případě předkolo play-off, ale pořád nemá dost. Po dvou výhrách venku ji jen dva body dělí od čtvrtého Hradce. "Soustředíme se teď na to udržení se do šestého místa. Udělali jsme pro to obrovský krok výhrami venku, ale teď bude zrcadlem naší aktuální formy Liberec, který hraje stabilně výborně," řekl kouč Zdeněk Venera. Schází Vošvrda a Valenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články