Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Do Karlových Varů přišly nové posily a drtivě vítězily

Karlovy Vary - Karlovarské mužstvo dnes slavilo drtivé vítězství 5:0 nad Vítkovicemi. Bývalý českobudějovický kapitán Petr Sailer si po nepovedeném startu sezony na jihu Čech spravil chuť hned v prvních dvou utkáních v novém působišti. V úterý proti Zlínu i dnes proti Vítkovicím se radoval z plného bodového zisku. Vítězství nad ostravským týmem 5:0 si na ledě vychutnala i další čerstvá akvizice Energie - obránce Jakub Čutta.

Hokejista Petr Sailer
zdroj: hokejcb.cz

Sailer v prvním utkání zaznamenal asistenci, dnes uzavřel gólem kanonádu proti Vítkovicím. Stihl tak získat tolik kanadských bodů, kolik za devět utkání v sezoně v dresu Mountfieldu. "Potřebuju se do toho ještě trošku dostat, ale je tady perfektní parta. Hodně mi to pomáhá do zápasů, které jsou v rychlém sledu. Cítím se tu jako doma," pochvaloval si Sailer.

Výhry nad dosud druhými Vítkovicemi si cenil a Karlovy Vary díky ní poskočily na páté místo. "Byl to parádní výkon, šli jsme si za tím od první minuty a s takovým týmem se body obzvlášť počítají. Hodně důležitý byl úvod utkání, kdy Vítkovice zkusily hrát hodně aktivně. Jejich šance ale pochytal Lukáš Mensator, který byl výborný," dodal Sailer.

Čutta posílil Karlovy Vary poté, co neuspěl na kempu Washingtonu, kde se snažil získat smlouvu. "V první třetině jsem se malinko hledal, pak jsem se našel. Je to takové, že systém nemám ještě tak zažitej, tak to malinko hapruje," prohlásil po premiéře, v které nastoupil ve dvojici s Ondřejem Němcem. "Dotáhneme to a bude to dobrý. Zlepšovali jsme se, řekli jsme si jak hrát."

V minulé sezoně hrál v Rusku za Nižněkamsk a Čeljabinsk, předtím působil rok v Liberci, kam zamířil po osmiletém působení v zámoří. "Plac je tady větší, člověk musí najít svoji zónu, kde by měl operovat. Bude to trvat tak dva tři zápasy a bude to dobré," očekává Čutta, že si bude chvíli zvykat na větší kluziště.

Čutta věří, že úřadující vicemistr bude v tabulce stoupat a bude se prosazovat jako v minulé sezoně. "Když jsem tady hrál ještě s Libercem, tak kluci lítali. Proti teď už našim útočníkům je hrozně těžký hrát. Jsou rychlí a nepříjemní. Jsem rád, že je mám před sebou. Musíme jim jen dávat puky a oni se o to postarají," dodal Čutta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články