Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Chomutov ho odložil jako nepotřebného. Hovorka ho skolil gólem. Bude to drahé, smál se

Ostrava – Před třemi týdny slyšel od Chomutova, že už ho nepotřebují. Marek Hovorka se tedy vydal hledat štěstí do Vítkovic. V prvních pěti duelech se sice neprosadil, ale na pošesté už to slovenskému útočníkovi vyšlo. Jeho gól měl pikantní příchuť, jelikož rozhodl o výhře Ostravanů právě proti Pirátům.

Vítkovický Marek Hovorka
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Mě potěší každý gól. Jedno, jestli to bylo proti Chomutovu nebo někomu jinému. Já to nějak extra nevnímám. Motivace tam byla, ale ne kvůli tomu, že mě poslali pryč. Všechny kluky tam znám, chtěl jsem vyhrát jako každý jiný zápas," řekl Hovorka po utkání.

Piráti ho před necelým měsícem umístili na listinu volných hráčů. Kouč Vladimír Růžička o jeho další působení nejevil valný zájem a jednatřicetiletý Slovák putoval do Vítkovic. Chomutovu se teď pomstil tím nejlepším způsobem - jeho gól na 5:1 znamenal tři body.

"Určitě něco v kabině ještě vypíšu, to se jen tak neobejde. Dal jsem vítězný gól, ještě první gól v týmu a ještě proti Chomutovu. To bude drahá svačinka," odtušil s úsměvem Hovorka, který za předešlých pět zápasů vůbec nebodoval. Dnes navíc k jedné brance připojil i přihrávku na třetí gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Chomutov

Vítkovice si po šesti porážkách za sebou mohly v šatně znovu připomenout slova vítězného pokřiku. Bylo to přesně po 27 dnech od výhry 4:0 nad Olomoucí. "Potřebovali jsme vyhrát, už toho bylo moc. Za pár minut jsme vedli 3:0, dlouho jsme drželi dobrý výsledek, ale pak jsme vypnuli a málem se nám to vymstilo. Polevili jsme, padli tam dva góly a měli jsme strach na hokejkách, to je ale normální," řekl Hovorka.

Chomutov od stavu 2:5 Ostravany svíral jako v kleštích. V infarktové koncovce za stavu 4:5 se hosté pár vteřin před závěrem v power play dokonce řítili v přečíslení na jediného vítkovického obránce, ale sami se vystavili do ofsajdu. "Chválabohu, že byl ten ofsajd, protože nevím, co by se stalo. Je škoda, že jsme déle neudrželi stav 5:1. Po gólu na 2:5 tam bylo ještě nějakých sedm minut a já věděl, že to bude ještě strašně těžké. Ale je to lepší vyhrát takhle než vyhrát 7:0. Odfárali jsme to, posune nás to dále," uvedl Hovorka.

Vedle šňůry proher Vítkovice přerušily i stejně dlouhou střeleckou mizérii. Za posledních šest utkání třikrát vyšly úplně naprázdno a dohromady skórovaly jen čtyřikrát. "Bylo takové období, ale to muselo přijít. Dneska se roztrhl pytel. Myslím, že dneska jsme byli trošku agresivnější před brankou," dodal Hovorka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články