Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kovář: Na nájezdy jsme si věřili

Helsinky - Čeští hokejisté potvrdili v závěrečném zápase turnaje Karjala postupně se zlepšující výkony a porazili po samostatných nájezdech Rusko 4:3. Na výhře českého týmu se podílel také Jan Kovář, který se stal autorem rozhodujícího nájezdu. Podle útočníka Magnitogorsku český tým před samostatnými nájezdy věřil ve výhru. 

Jan Kovář
zdroj: ČTK/Doležal Michal

Ještě pět minut před koncem utkání vedli Češi 3:2. Poté ale fauloval Michal Birner a Rusové v přesilové hře rychle vyrovnali na 3:3. Utkání se tak rozhodlo až v samostatných nájezdech, které se tentokrát vydařily více českému týmu. Brankáře Ilju Sorokina překonali Vladimír Sobotka a Jan Kovář, na Jakuba Kováře vyzrál jen Vadim Šipačov."Na nájezdy jsme si věřili. Vláďa Sobotka v nich dává góly, tady se dařilo Milanu Gulašovi, takže jsme věřili, že můžeme vyhrát. Taky nejsme špatní hokejisté," podotkl Jan Kovář.

Právě útočník Magnitogorsku byl nakonec autorem rozhodující trefy, i když se prosadil zakončením, kterému se chtěl vyhnout. Našel mezeru mezi betony ruského gólmana, stejně jako předtím Sobotka.

"Od začátku jsem si říkal, že přesně tohle nechci udělat. Párkrát jsem to zkusil a nedal jsem z toho gól. Navíc to pak i vypadá blbě, jako odfláknutý nájezd. Ale vyjel jsem, trochu se mi zasekl puk a vlezla mi do hlavy tahle blbost. Udělal jsem to, ale naštěstí se gólman roztáhl a měl mezi nohama hodně místa," pousmál se Kovář.

Na vítězství českého týmu se úspěšnou trefou podílel i Milan Doudera. "Ze začátku na nás Rusové trošku vlétli, ale oklepali jsme se z toho, začali jsme hrát a zlepšovali se. Stejně jako proti Finům. Dali jsme i góly a je jen škoda, že jsme si nechali ve třetí třetině v oslabení vyrovnat," řekl Doudera.

Český tým se tak ve třetím duelu na turnaji dočkal premiérové výhry, poprvé tak uspěl pod vedením nového trenéra Vladimíra Vůjtka. "Na turnaji jsme sice skončili poslední, ale od výkonů v sobotním a nedělním zápase se můžeme odrazit do dalšího turnaje. Od trenérů jsme dostali hodně informací, jak hrát, a postupně si to sedlo. Jsem rád, že jsme turnaj zakončili vítězstvím a budeme z toho mít pozitivnější dojem," dodal Kovář.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězné nájezdy v zápase s Ruskem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články