Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Slavia prohrála v Kladně a ztratila vedení v extralize

Kladno - Hokejisté pražské Slavie prohráli v generálce na středeční premiérové vystoupení v Lize mistrů proti švédskému Linköpingu v utkání 12. kola extraligy na ledě Kladna 4:5 po samostatných nájezdech a ztratili vedení v tabulce. Jejich zaváhání totiž využily k posunu na první místo Vítkovice. O první výhře Kladna po šesti porážkách za sebou rozhodl v rozstřelu Jaroslav Kalla.

Hráč Kladna se raduje z vítězství
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Trenér Müller musel nasadit již čtvrtého gólmana v sezoně, protože při zdravotních potížích Kopřivy, Orcta i Cikánka nastoupil dnes Lev, který hostuje v prvoligové Třebíči. Prvních deset minut však hokej moc krásy nenabídl. V 11. minutě ale měli hosté téměř na dvě minuty možnost přesilovky pěti proti třem a výsledkem byla branka Kadlece. Ten si od modré čáry nabruslil do výhodného postavení a bombou pod horní tyč otevřel skóre. Pro domácí mohlo být ještě hůře, neboť při početní výhodě se Pražané dostali do tří vyložených příležitostí, ale Kadlec ani dvakrát Červenka proti domácímu gólmanu neuspěli.

Slavia pod dojmem náskoku začala hrát profesorsky a evidentně šetřila síly na středeční Ligu mistrů. Domácí ale hráli velice zakřiknutě a vysvobození z nudy přišlo po chybě hostů v obranném pásmu, po které Kalla ranou do šibenice vyrovnal. Domácí se gólem probudili a o pět minut později devatenáctiletý Eberle svoji premiérovou brankou v nejvyšší soutěži poslal svůj tým do vedení.

Do třetí třetiny vstoupila Slavia daleko aktivněji a otočila stav. Bednář nejdříve zasunul puk k pravé tyčce Lvovy svatyně a následně Micka dokonce v oslabení využil slabší chvilky strážce kladenské svatyně. Tenkrát ale rovněž překvapil hostujícího brankáře Furcha a odstartoval hektický konec třetí části, v němž padlo po gólu na každé straně. Po Červenkově gólu vyrovnal kladenský Nádašdi 54 vteřin před závěrem základní hrací doby. V prodloužení branka nepadla a v samostatných nájezdech se díky Kallově rozhodující trefě radovali domácí.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články