Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Slovensko je blízko pořádání MS 2019, hrát se bude opět v Bratislavě a Košicích

Praha – Slovensko míří k pořadatelství druhého světového šampionátu v hokeji v historii. Poté, co Švýcarsko stáhlo kandidaturu na rok 2019, zůstali Slováci jedinými čekateli na verdikt a mistrovství s velkou pravděpodobností budou pořádat. Fanoušci se mohou těšit na podobnou organizační úroveň, jakou mohli vidět před čtyřmi lety, potvrdil prezident Slovenského svazu ledního hokeje Igor Nemeček. 

Je nám líto, video expirovalo.
Slovensko míří k pořádání MS 2019, bude podobné jako v roce 2011

"Stejně jako jsme v roce 2011 prezentovali Slovensko ve velmi dobrém světle, chceme i tentokrát ukázat, že Bratislava i Košice jsou připravené. Věřím tomu, že můžeme navázat na úspěšnou organizaci i v roce 2019," je přesvědčený Nemeček poté, co se Švýcaři pořadatelství vzdali a své síly budou upírat k dostavbě haly a pořádání šampionátu v roce 2020.

Formát bude velmi podobný šampionátu před čtyřmi lety. "Hlavním organizačním místem bude Bratislava, kde se krom základních skupin odehraje i čtvrtfinále, semifinále a finále, Košice budou hostit základní skupinu a čtvrtfinále. Model tedy bude stejný jako v roce 2011," potvrzuje prezident hokejového svazu.

Měnit se nebudou ani kapacity hal, je tedy jisté, že mistrovství na Slovensku nebude aspirovat na divácké rekordy. Chce spíše co nejvíce zápasů vyprodat. "Bratislavská hala má kapacitu kolem deseti tisíc, v Košicích je to kolem osmi a půl tisíce. Určitě u nás nebude možné překonat divácké rekordy, jde nám ale o to, aby byly haly během zápasů maximálně naplněné. Věřím, že jak se nám to podařilo minule, podaří se nám to i tentokrát."

Pokud Slovensku pořadatelství připadne, prvotní přípravy se rozjedou velmi brzy. "Od léta začnou základní přípravy organizačního výboru. Hlavní část příprav začne v roce 2017. Dva roky před mistrovstvím jsou dostatečné na to, aby byl šampionát připravený na nejvyšší organizační úrovni. Důležité bude domluvit ubytovací kapacity, krom týmů a dalších hostů bude velký zájem u turistů. Musíme mít tyto věci co nejdříve pod kontrolou," dodal Nemeček.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články