Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sacha Treille: Prošli jsme z pekla do nebe. A užíváme si to

Praha - Hokejisté Francie si proti Lotyšům prožili infarktový zápas se šťastným koncem, který pro ně znamenal záchranu mezi elitou. K jejich zmrtvýchvstání ze stavu 0:2 až k vítězným nájezdům výrazně přispěl i urostlý forvard Sacha Treille. "Víme, jaké to je o úroveň níže. A nikdo z nás tam nechtěl. Jsme moc spokojení, jak to dopadlo. A užíváme si to," uvedl Treille.

Radost hokejistů Francie
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

Francouzi prohrávali o dvě branky ještě po 48 odehraných minutách. Přesto nakonec dosáhli na kýžené dva body, jež poslaly na dno konečné tabulky skupiny A Rakušany. "Bylo to z pekla do nebe, to zcela přesně sedí," okomentoval sedmadvacetiletý Treille obrat svého celku.

"Jsme strašně hrdí a rádi, že se nám to podařilo. I proto, že to z naší strany nebyl špatný turnaj. Odehráli jsme tu pár dobrých zápasů proti dobrým týmům a tohle je pro nás odměna za to, jak jsme si vedli," pochvaloval si bývalý hráč extraligových týmů Sparty a Kladna.

Francie vše zachránila finišem ve třetí třetině i přesto, že v úvodních 40 minutách působila vcelku neškodně a tak trochu rezignovaně. "Byli jsme unavení. Hráli jsme včera, kdy jsme se hrozně moc snažili uspět proti Švédům, abychom už nemuseli vše zachraňovat dnes s Lotyšskem," vysvětlil Treille a připomněl statečný boj vyslanců galského kohouta se Švédy (2:4).

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Lotyšsko - Francie: S. Treille - 2:2 (56. min.)

Sám měl na zvratu obrovský podíl, zařídil v 56. minutě gól na 2:2. "Mohl ho dát kdokoliv z kluků, hlavní bylo, že přišel. Jsem hrdý, že jsem mohl týmu takto pomoci, alespoň jednou za turnaj. Skvělý pocit," řekl Treille ke své jediné trefě na MS. "Už se blížil konec a my jsme ten gól nutně potřebovali, takže určitě jeden z těch nejdůležitějších gólů v kariéře, co jsem kdy dal," přemítal Treille.

Vše mohlo ale dopadnout jinak. Na začátku prodloužení chyběly centimetry, aby se těmi šťastnými stali Rakušané a Francouzi truchlili - Kristaps Sotnieks mohl ukončit jejich boj o druhý bod, když orazítkoval tyč. "O tom snad ani nemůžu mluvit, jak mi bylo a kde jsem měl srdce... Hlavně, že jsme tu situaci přežili. A vůbec se mi o ní nechce mluvit," smál se Treille.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články