Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Růžička opět šachoval se sestavou: Pořád hledáme, jak to složit

Praha – Spokojenost? Ani zdaleka. Čeští hokejisté sice zdolali Němce a zajistili si účast ve čtvrtfinále mistrovství světa, Vladimír Růžička ale měl přesto k výkonu svých svěřenců hned několik připomínek. "V útoku pořád strašně propadáme a soupeř nás kvůli tomu přečísloval," postěžoval si český kouč, jenž naopak pochválil Michala Vondrku, kterého poprvé napsal do sestavy a ten se mu za to odměnil jednou brankou.

Trenér Vladimír Růžička na lavičce české hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Vondrka přitom začal pouze jako třináctý útočník a do utkání zasáhl až v jeho průběhu. Prvně v útoku s Jiřím Novotným a Martinem Eratem a poté se posunul do první lajny k Jakubu Voráčkovi s Vladimírem Sobotkou, s nimiž si hodně sedl a na ledě byl hodně vidět.

"Je to zkušený hráč, kterého můžeme používat i do oslabení. Myslím, že to hodně oživil a hrál velmi dobře," zhodnotil výkon střelce prvního českého gólu.

Vladimír Růžička:

"Je pravda, že vstupy do utkání nemáme dobré. Začátek je poměrně dobrý, ale od čtvrté páté minuty začneme dělat chyby. Udělali jsme první a bylo to, jako když spadne opona. Nevím, jak je to možné. Začínáme mnohem lépe až od druhé třetiny. Musíme se na to lépe připravit a zaměřit se na to."

Útočník Sparty ale nebyl jedinou změnou, kterou trenér během duelu udělal. Za nepříznivého stavu přesunul hned několik hráčů a opět tak potvrdil, že stále ještě nenašel ideální sestavu. K Jaromíru Jágrovi se například postavil Novotný. "Pořád hledáme, jak to sestavit. V utkání je důležité, aby se sem tam prohodili hráči, aby to oživili. Tentokrát to trochu pomohlo," prozradil český trenér.

Do zápasu proti Němcům jeho svěřenci přitom nevstoupili špatně, jenže v průběhu první třetiny poněkud polevili a outsider se dostal do vedení. "Po jedné přihrávce Honzy Hejdy jsme najednou začali ve středním pásmu zmatkovat a přestali jsme hrát dobře," postěžoval si Růžička. Podle něj je potřeba, aby obránci zjednodušili rozehrávku. "Kluci to ví, ale musíme na tom zapracovat. Síla útoku je dobrá, ale vzadu to hapruje. Připadá mi to, že hrajeme tak, jako když se nám vzadu nemůže nic stát, a každý si chce dát gól," řekl.

Češi svůj výkon zejména v druhé části zlepšili a po obratu zvítězili 4:2. Přesto trenér národního týmu viděl v představení svých svěřenců určité rezervy a opět především v obranné činnosti. "Pořád v útoku strašně propadáme a soupeř nás potom přečísluje. S tím nejsem vůbec spokojený," řekl Růžička kriticky.

Český tým ovšem má již jistotu, že si na domácím mistrovství zahraje čtvrtfinále, a poslední duel proti Švýcarsku může hrát v klidu. Růžička ale neplánuje nikoho šetřit a chce z duelu tři body. "Bude to podobné utkání jako proti Němcům. Hrají dobře a jsou urputní. Postavíme to nejlepší, co máme, a chceme vyhrát," dodal před duelem, jenž je na programu v úterý večer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články