Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fotbalisté Zlína zlomili krizi a porazili Plzeň 2:0

Praha - Fotbalisté Tescomy Zlín po pádu na poslední místo tabulky ukončili sérii pěti zápasů bez vítězství a zdolali Plzeň 2:0 díky brankám Bači a Žůrka. Naopak hosté nevybočili z nevýrazných výkonů, posledních dvacet minut navíc dohrávali bez vyloučeného Limberského. Zlín se po vítězství bodově dotáhl na svého dnešního soupeře.

FC Tescoma Zlín
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

Plzeňský trenér Šilhavý sáhl oproti poslednímu utkání dokonce k pěti změnám. Přeházel složení obrany a v sestavě se objevila i nová posila ze Sparty Kolář.

Zlín vsadil od úvodních minut na útočný fotbal. Hned v úvodu se dostal do sóla Bača, kterého tísnil vracející se obránce soupeře a domácí hráč místo zakončení upadl. Další šance měl po Šmahajově přihrávce z trestného kopu Kroča, ale mířil nepřesně.

Plzeň postupně vyrovnala hru a z tlaku si vypracovala několik rohových kopů. První vážnější šanci měl po rychlém protiútoku Rezek, jenž dal ještě přednost přihrávce na nabíhajícího Tatanašviliho. Zlínský stoper Kroča byl ale rychlejší a stačil přihrávku na poslední chvíli odkopnout.

Aktivnějští Zlín se dočkal ve 28. minutě vedoucí branky. Bača unikl obráncům a střelou z patnácti metrů překonal brankáře Poštulku. Náskok mohl zvýšit o osm minut později Kroupa, ale po Bačově centru netrefil přesně míč. Hned z protiútoku měla Plzeň po chybě domácích zadáků šanci vyrovnat, Tatanašviliho střelu ale v poslední chvíli odkopl Penner.  

Po změně stran Plzeň výrazně ožila, získala převahu, v koncovce si ale neporadil s pozorným brankářem Baránkem Kolář ani střídající Petržela. V závěru se sice oslabení hosté snažili o zvrat, neprosadil se ale ani Varadi. Zlín se jen bránil, odkopával míče a spoléhal na protiútoky. Vydařil se mu až ten závěrečný, kdy se po Vyskočilově přesném pasu dostal do sóla Žůrek, obešel i brankáře Poštulku a pojistil Zlínu plný bodový zisk.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články