Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Spezza: Při cestě za zlatem takové překážky potřebujeme

Praha – V první třetině jako by nastoupil úplně jiný tým. Do té doby suverénní Kanada po dvaceti minutách duelu se Švédskem prohrávala 0:3. Od druhé části ale zámořský celek rozjel velké představení, a i když ještě jednou inkasoval, nakonec zvítězil 6:4. "Víme od začátku turnaje, že nebude nijak snadné ho vyhrát. Takže potřebujeme i takové překážky na naší cestě," řekl po utkání Spezza, jenž se spoluhráči opět nasázel soupeři šest branek.

Kanaďan Jason Spezza slaví gól v síti Švédska
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Joel Marklund

Kanada se v první třetině hodně hledala, působila, jak kdyby ji výsledek ani nezajímal. "Byli jsme hodně zklamaní z toho, co jsme v první třetině předvedli, ale ještě byla velká část zápasu před námi. Věděli jsme, že zbývá ještě spousta času na to, abychom s tím zápasem něco udělali - 40 minut je hodně," uvedl po vítězství 6:4 útočník Jason Spezza.

"Řekli jsme si, že musíme více bruslit, chodit více do brány a clonit před gólmanem. A byli jsme za to pak odměněni. Druhá a třetí třetina ukázala, že máme kam sáhnout a víme, co udělat pro to, abychom zápasy i za takového vývoje dokázali vyhrát. Tam už to z naší strany byla skvěle odvedené práce," pochvaloval si Spezza.

Po první přestávce předvedli Kanaďané zcela odlišné vystoupení. "Máme v mužstvu samé skvělé hráče a v tom je naše síla. Všechny útoky se zlepšily na obou stranách kluziště, pak přišel velmi důležitý gól z přesilovky a našli jsme způsob jak vyhrát," připomněl Spezza vítěznou trefu Tylera Ennise z 54. minuty, u níž si připsal asistenci.

Kanada předvedla i skvělou disciplínu. Pouhá dvě vyloučení nenabídla Seveřanům příliš prostoru na tlak a případné trefy v přesilovkách. "Víme, že určité věci se tu posuzují trochu jinak než u nás v zámoří. Před zápasem si to připomínáme, abychom soupeři přesilovky zbytečně nenabízeli, protože některé evropské týmy mají přesilovky výborné. A v tomto ohledu se nám dnes určitě dařilo," řekl Spezza.

"Víme od začátku turnaje, že nebude nijak snadné ho vyhrát. Takže potřebujeme i takové překážky na naší cestě, které náš tým prověří a ukážou jeho charakter," dodal hráč Dallasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - Kanada
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články