Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Norové se zvedli ze složité pozice a porazili Slováky

Ostrava – Norští hokejisté sice prohrávali již 0:2, avšak třemi brankami utkání se Slováky otočili ve svůj prospěch. Po vítězství 3:2 mají své první tři body do hodnocení skupiny B. Naopak Slováci poprvé na turnaji podlehli.

Utkání Slovensko - Norsko
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Norové vstoupili do utkání brzkou přesilovkou, v níž nebezpečně od modré pálil Holos, vzápětí poté se musel Laco natahovat roznožkou i za nepříjemnou soupeřovou dorážkou. V průběhu třetiny byli i nadále Norové nebezpečnější, či možná spíše otrlejší, a pouštěli se do odvážných průniků. Reflektoval to i poměr střel na bránu: jedna slovenská proti sedmi norským po polovině třetiny. Nakonec to ale byli Slováci, kdo šel do vedení – v 19. minutě totiž přesilovku silovou ranou proměnil Surový.

Slováci vstoupili úspěšně do druhého dějství, když se pohotovým způsobem prosadil Ďaloga. Norové naopak působili jako opaření a jejich aktivita z úvodu utkání byla ta tam. Ale nakonec se také prosadili – přesilovkovou kombinaci zužitkoval důrazný Nörstebö a snížil. V 36. minutě pak fanoušci hráčů v bílých dresech mohli slavit – Rosseli procpal puk nad pravým betonem Laca a srovnal stav. Šlo o comeback, který si ještě před deseti minutami zřejmě nikdo příliš představit neuměl.

A zároveň šlo o comeback, který vyrovnáním nekončil, neboť Nörstebe na začátku třetí třetiny nikým neatakován napřáhl od modré a puku na jeho cestě k levé tyči nikdo nebránil. Norové vedli 3:2 a konečně na turnaji předváděli to, proč se jich trenéři jiných týmu obávají. Slováci naopak prožívali noční můru a ztráceli nervy – hrdina předchozích duelů Meszároš byl vyloučen na pět minut a do konce utkání za to, že holí bodnul do protihráče.

Přesilovka se posléze přelila i do minutové přesilovky 5 na 3, ale zužitkovat se ji Norům nepovedlo. Naopak se v samém závěru utkání museli bránit v oslabení, ale herní nevýhodu ustáli. Po vítězství 3:2 mají první tři body do tabulky, naopak Slováci si na své konto připsali premiérovou porážku.

Slovensko - Norsko 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Surový (Gáborík, Hudáček), 22. Ďaloga (Mikuš, Tatar) - 26. Nörstebö (Hölös, M. Olimb), 36. Rosseli Olsen (Ask, Martinsen), 42. Nörstebö (Thoresen, Hölös). Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Vinnerborg - Dahmen (oba Švéd.), Tošenovjan (ČR). Vyloučení: 5:5, navíc Bartovič 10 min., Meszároš (oba SR) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 8812 (vyprodáno).

Slovensko: Laco - Meszároš, Graňák, Jurčina, Sersen, Ďaloga, Mikuš, Baranka - L. Hudáček, Surový, Gáborík - Bartovič, Bližňák, Pánik - Jurčo, Viedenský, Tatar - Daňo, Lušňák, Dravecký - Miklík. Trenér: Vladimír Vůjtek.

Norsko: Haugen - Nörstebö, Hölös, Tollefsen, Trygg, Sörvik, Bonsaksen - M. Olimb, Thoresen, Ask - Rosseli Olsen, K. Olimb, Martinsen - Trettenes, Bastiansen, Forsberg - Roest, Röymark, Stene. Trenér: Roy Johansen. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články