Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vůjtek posadí kapitána Kopeckého na tribunu, "céčko" převezme Gáborík

Ostrava - Slováci na mistrovství světa ještě neprohráli a včera proti týmu Slovinska vybojovali konečně také první vítězství v základní hrací době. Na výhru 3:1 se však pořádně nadřeli. Ke konečnému zvratu utkání významně přispěla výměna centrů v první formaci, kterou odnesl kapitán slovenského celku Tomáš Kopecký. Útočník Floridy od třetí třetiny sledoval utkání jen z lavice a ve večerním duelu Slováků s Norskem by měl zůstat dokonce na tribuně.

Tomáš Kopecký
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Trenér Vůjtek se odhodlal k radikálnímu kroku, za nějž ho slovenská média i odborníci chválí. Projevil se prý jako opravdový kouč, a když se Slovákům nedařilo proti Slovincům, zareagoval na vývoj situace," říká reportér České televize Ondřej Tomek.

Český trenér slovenského týmu nejdříve stáhl v průběhu duelu se Slovinskem kapitána týmu Tomáše Kopeckého do čtvrté formace, od třetí třetiny pak nechal útočníka Floridy jen sledovat zápas z lavičky. Do první formace k Mariánovi Gáboríkovi se posunul centr Tomáš Surový, a právě tento útok pak díky dvěma Gáboríkovým trefám strhl vývoj utkání na slovenskou stranu.

A na složení první formace Slovenska by se nemělo nic měnit ani ve večerním zápase proti Norsku. Na Tomáše Kopeckého by podle posledních informací dokonce neměla zbýt ani role třináctého útočníka a hráč Floridy bude duel sledovat jen z tribuny. Kapitánské „céčko“ by od Kopeckého měl převzít Marián Gáborík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články