Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Kopitar po sedmi letech nastoupil na MS, prohru ale neodvrátil

Ostrava - Po dlouhých sedmi letech si zahrál na mistrovství světa slovinský forvard Anže Kopitar. Jeden z lídrů Los Angeles v NHL se do statistik zapsal asistencí, přes několik šancí a velkou snahu však ani on porážku 2:4 s Bělorusy neodvrátil. "Mám dobrý pocit z toho, že jsem zase zpátky na mistrovství světa, je to zábava, i když samozřejmě není zábava prohrát takový zápas. Ale je fajn tu zase být," řekl Kopitar.

Anže Kopitar
zdroj: LEHTIKUVA autor: Jussi Nukari

Z jeho tváře bylo snadné odečíst velké zklamání z výsledku. "Nehráli jsme tak, jak bychom si představovali. Nedávali jsme si puky tak dobře, jak bychom měli. Prostě jsme nehráli svůj hokej. A oni toho využili. Svůj hokej jsme začali hrát až ve druhé polovině zápasu, ale my to musíme udělat od samého začátku," prohlásil sedmadvacetiletý centr.

Poté co mu s Los Angeles, kteří si jakožto obhájci Stanley Cupu překvapivě neproklestili cestu do play-off, skončila sezona, bral nabídku reprezentovat jako automatickou volbu. O to více, že slovinské mužstvo vede jeho otec Matjaž. "Byla to samozřejmá věc, je vždycky super reprezentovat svou zemi, takže nebylo nad čím váhat," ujistil Kopitar.

Účastí na šampionátu navíc může o to rychleji vyhnat z hlavy velké zklamání, jímž pro Krále skončila sezona. "Po tom velkém úspěchu, na který jsme loni dosáhli, to bylo obrovské zklamání pro celé město," připustil Kopitar. Konkrétní důvody však nechtěl příliš rozebírat. "Naše sezona byla prostě až příliš nevyrovnaná na to, aby se nám do play-off podařilo proklouznout," zhodnotil Kopitar.

Věří, že se Slovinci v Praze a Ostravě uspějí. "Náš cíl je jasný - zachránit se mezi elitou. Máme tu podobný tým jako na olympiádě minulý rok, ale na tom, z jakých hráčů je složený, nijak nezáleží. Musíme však hrát svůj hokej," zakončil Kopitar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bělorusko - Slovinsko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články