Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Příští MS v Česku? Možná už za pár let, přemýšlí Urban

Praha – Na aktuální mistrovství světa museli fanoušci v České republice čekat od roku 2004. Další světový šampionát by se přitom mohl do Prahy a Ostravy příště vrátit daleko dříve, než za jedenáct let. Uvedl to generální sekretář Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Martin Urban. "Zájem o další pořadatelství jsme už deklarovali," řekl v pořadu Hokejové poledne.

Je nám líto, video expirovalo.
Sekretář ČSLH Urban: Cílem MS č. 1 je spokojenost výprav i fanoušků

"Tento světový šampionát bychom chtěli využít i k tomu, abychom sem mistrovství světa co nejdříve dostali znovu. Světové šampionáty jsou dány, pořadatelé jsou známi až do roku 2018. Další dva roky se budou losovat na pražském kongresu při konci tohoto mistrovství, zeměmi jsou Slovensko a Švýcarsko," uvedl Urban. "Volný tedy zůstává rok 2021 a dále," nastínil, kde by měla Česká republika případnou šanci.

ČSLH si podle Urbana stojí v rámci Mezinárodní hokejové federace IIHF dobře, byť v samotné nejvyšší radě své zastoupení nemá. "Ale máme hodně členů v klíčových komisích IIHF, což je možná důležitější, protože tam se leccos připravuje a rada už ty věci pouze schvaluje," vysvětlil Urban.

Technické blokace - šance pro fanoušky

Doufá, že si všichni odvezou z hlavního města a moravskoslezské metropole co možná nejlepší dojem z organizace. "Překonaný divácký rekord řadím až jako číslo čtyři. Všichni očekávají, že se pořadatelství zhostíme na jedničku. To je pro nás priorita. Chceme, aby tady byly spokojeny nejen týmy, ale i organizátoři, návštěvníci, televizní diváci, prostě všichni. Chceme, aby to byl skutečně hokejový svátek," ujistil Urban. Druhou prioritou je podle něj udýchat MS ekonomicky. "Nemůžeme ČSLH vystavit jakémukoli riziku," řekl rázně. Nejvyšší je podle něj třetí cíl: uspět sportovně. "To už ale neovlivníme," doplnil.

Ekonomický úspěch už naznačuje obrovský zájem o lístky. Číslo prodaných kusů už dávno přesáhlo hranici půl milionu, aktuálně je někde na údaji 540 tisíc. A ještě bude stoupat. Ne však už na české zápasy. Poslední lístky šly do prodeje dnes dopoledne, byly to ty, které se na kasy uvolnily z technické blokace. "Všechny takové okamžitě dáváme do prodeje," řekl Urban. Mezi nimi byly také vstupenky na večerní zápas se Švédskem. Stovky fanoušků přesto neváhaly a vydaly se k O2 areně zkusit štěstí, někteří si dokonce k vysočanské hale přinesli i rozkládací sedačky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články