Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Ručinský? Rozhodnutí se odkládá, je v péči doktora Koláře

Praha - Rozhodnutí o startu hokejového útočníka Martina Ručinského na světovém šampionátu v Praze se odkládá. Čtyřiačtyřicetiletý hráč je stále v péči docenta Pavla Koláře a netrénuje. Kouč Vladimír Růžička však přiznal, že s jeho startem na začátku turnaje nepočítá a v případě, že se jeho stav zlepší, je připraven počkat do začátku příštího týdne. Růžička bude hostem pořadu Hokejové poledne, jehož první díl vysílá program ČT sport ve čtvrtek 30. dubna ve 12:00.

Ilustrační foto

"Martin absolvuje poslední vyšetření u Pavla Koláře a pak uvidíme. Jeho stav se o malinko zlepšil, ale ne o moc," řekl Růžička. Tiskový mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund následně uvedl, že situace se stále řeší a vedení reprezentace další informace sdělí po čtvrtečním tréninku.

Kdyby mohl hrát, dostal by Ručinský čas, aby se dostal zpět do kondice. "Necháváme si dvě tři místa na soupisce volná, takže bychom jej určitě hned nenapsali. Ani my, ani Martin nechceme jít do risku, že by dostal ránu a pak nemohl hrát," podotkl Růžička. Kouč počítá s tím, že pro úvodní páteční zápas proti Švédsku nahlásí na soupisku dva brankáře, sedm obránců a dvanáct útočníků.

Olympijský vítěz a trojnásobný světový šampion má již ze závěru play-off extraligy problémy s nateklým nervem v oblasti páteře. "Dostal jsem pár ran a nerv natekl. Kvůli tomu mi teď brní celá ruka a vystřeluje mně to do ruky, ve které nemám sílu," uvedl Ručinský v pondělí, kdy se k mužstvu připojil.

Je nám líto, video expirovalo.
O Ručinského se stará Kolář, Růžička vyčkává
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články