Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jednička Salák: Jsme tady, abychom udělali medaili

Praha - Stejně jako před rokem bude jedničkou reprezentace na mistrovství světa Alexander Salák. Kouč Vladimír Růžička se opět rozhodl vsadit na oporu Novosibirsku, která se v průběhu sezony v národním týmu prezentovala spolehlivými výkony. Saláka důvěra trenéra potěšila, moc ji ale nepřeceňuje. Hlavním cílem pro šampionát je pro něj týmový úspěch. "Chci hlavně vyhrát a je mi jedno, v jaké to bude pozici. Jsme tady, abychom udělali nějakou medaili, tak snad ji uděláme," řekl Salák.

Alexander Salák
zdroj: ČTK

"Jestli mě to potěšilo? Takových vyjádření se chci vyvarovat. Růža mi věří, on tak ale věří všem třem brankářům, všichni jsme kvalitní," podotkl Salák, který již od začátku přípravy tvrdil, že je připraven na jakoukoliv roli. "Půjdu na hřiště a budu se snažit předvést co nejlepší výkon, jaký budu umět. Tím to pro mě hasne," řekl Salák.

Uvědomuje si ale, že se o tom, kdo bude jedničkou, před turnajem hodně mluví. "Lidi se těší na turnaj, ta otázka padá často. Já na to ale koukám s odstupem. Když trenér řekne: 'Jdeš do brány', tak jdu a snažím se předvést co nejlepší výkon a spekulace nechám na novináře," uvedl.

Salák před rokem odchytal na MS deset zápasů a pomohl týmu k postupu do semifinále. Startoval i na olympijských hrách v Soči. "Loňské zkušenosti mi určitě pomohou. Je to čtvrtý velký turnaj a přece jen je to trošku něco jiného. Pořád je to hokej, ale zkušenost z play-off nebo mistrovství světa pomůže," řekl Salák.

Stejně jako na olympiádě v Soči jsou dalšími brankáři v týmu Ondřej Pavelec a Jakub Kovář, s nimiž se Salák už dlouho zná. I to považuje za výhodu. "Je to dobře namixované. V české kabině nikdy nebyl problém. Na olympiádě ty pozice byly jiné, na různých mistrovstvích byly jiné. Každý jsme měli v minulosti nějakou pozici a vždy to bylo dobré. V brankovišti je ta trojka super složená a já se těším, že si s klukama zahrajeme hokej další měsíc," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace poprvé trénovala v O2 areně
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články