Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vstupenky na mistrovství mizí. Prodaných již je půl milionu

Praha - Organizátoři mistrovství světa jsou blízko k jistotě, že nadcházející šampionát navštíví minimálně stejně diváků jako ten v roce 2004. Tehdy si cestu do hlediště našlo 552 097 fanoušků. Na letošní turnaj je prodáno již 495 tisíc vstupenek, dalších 35 tisíc využijí školáci a 10 tisíc mladí hokejisté do 14 let. Celková návštěvnost šampionátu by tak již nyní měla sahat k 540 tisícům diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Tisková konference ke blížícímu se startu hokejového MS

"Tehdy před 11 lety to byl rekord, který byl překonán loni v Minsku, kdy turnaj vidělo přes 643 tisíc lidí. V součtu jsme nyní na počtu 540 000 vstupenek a naším cílem je atakovat divácký rekord, ale není to cíl samoúčelný," řekl Martin Urban, generální sekretář Českého svazu ledního hokeje.

"Chceme být hlavně dobrými organizátory, přesněji vynikajícími. Celý hokejový svět, tedy těch 74 zemí, ví, že Česká republika má respekt a sportovní akce umí organizovat. Prioritou tedy je, aby se po těch 17 dnech u nás cítili dobře nejen hráči, realizační týmy a lidé, kteří vše zajišťují, ale především diváci. Protože pro diváky se hokej hraje," doplnil Urban.

Je zřejmé, že přes 495 tisíc vstupenek, tedy 68 procent z celkové kapacity, ještě zdaleka není konečné číslo. Organizátoři počítají s tím, že pokoří minimálně metu 600 tisíc diváků. Kromě obrovského zájmu o utkání českého týmu se potvrzuje i očekávání, že velmi dobře se budou prodávat i lístky na zápasy Slováků. "A také u úřadujících mistrů světa z Ruska, kteří se představí v Ostravě. Pozornost fanoušků rovněž také Kanada a Švédsko," přiblížil Urban.

Celkové náklady dosahují v současné době částky 650 milionů korun. "Důležité je MS udýchat ekonomicky. Bez podpory měst Ostravy a Prahy, Moravskoslezského kraje, ale i ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy bychom ho nemohli organizovat. Na druhou stranu - veřejné vložené prostředky se všem několikanásobně vrátí, určitě má smysl tady MS mít," řekl Urban.

"Mistrovství světa v hokeji je jednou z největších sportovních akcí, které tu letos máme. A jsme rádi, že Praha mohla tuto akci podpořit. Přeji našim hráčům, ale i ostatním, aby se jim hrálo v Praze dobře," prohlásila primátorka hlavního města Adriana Krnáčová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články