Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Budějovicím se vzdálila extraliga. Chomutovu podlehly 0:4

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic podlehli v utkání 9. kola baráže o extraligu Chomutovu vysoko 0:4. Piráti jsou v čele průběžné tabulky, Jihočechům se naopak prohrou dvě postupová místa do extraligy hodně vzdálila. Na Chomutov i Olomouc ztrácí Motor tři kola před koncem už osm bodů.

Radost hráčů Chomutova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Jihočeši nastoupili s brankářem Gábou, který nahradil přetěžovaného Bláhu, a byli od počátku aktivní. Vytvořili si několik slibných příležitostí, z nichž největší měl Přibyl, ale po kličce na Drtinu neprostřelil pozorného Kopřivu. Chomutovští nabrali tempo v závěru první třetiny díky třem lacino získaným přesilovkám, ale byli nebezpeční jenom při střelách od modré čáry.

Krátce po polovině hrací doby chybovali domácí ve středním pásmu a Gajovský s Hovorkou jeli sami na branku. Gajovského střelu k pravé tyčce sice Gába zastavil lapačkou, ale zřejmě sáhl pro puk až za čáru. Rozhodčí uznal gól po ověření videozáznamu a Severočeši se mohli radovat z vedoucího gólu. Po Nouzově parádní přihrávce mohl vyrovnat Pajič, jenže Kopřiva byl na místě.

Hosté aktivním napadáním znemožňovali Motoru rozvíjet kombinace, naopak sami získávali převahu a po závaru je uklidnil David Květoň, když protlačil puk za Gábova záda a zvýšil vedení Pirátů. Vyloučení Suchánka navíc zakrátko potrestali třetím gólem a bylo zřejmé, že si odvezou všechny body. Podtrhl to navíc pečetící trefou Vladimír Růžička, jenž se ocitl sám mezi kruhy a nezaváhal. Domácí se nedočkali ani čestné trefy, když neskórovali ani při přesilovce pět na tři.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Chomutov

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:

ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 31. Gajovský (Hovorka), 48. D. Květoň (V. Růžička ml., J. Drtina), 49. O. Kaše (Rýgl, V. Růžička ml.), 56. V. Růžička ml. (Rutta, Skinner). Rozhodčí: Homola, Pešina - Charvát, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5, navíc McGregor (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6018. 

České Budějovice: Gába - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Mucha, Semrád, Dan Růžička - A. Přibyl, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, Kuchejda - Vaniš, Rob, D. Boháč - Marek, Trummer, Pašek. Trenéři: Rosol a Bělohlav.

Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Rýgl, J. Drtina, Šulák, Toman - Hovorka, Kämpf, Hřebejk - O. Kaše, V. Růžička ml., Gajovský - D. Květoň, Dušek, L. Květoň - McGregor, Chlouba, Šagát - od 41. navíc Račuk. Trenéři: B. Kopřiva a Totter.

Radek Bělohlav (České Budějovice): "Odehráli jsme dobré utkání, ale byli jsme nešikovní v zakončení a nevyužívali šance. Rozhodl první gól, kdy jsme udělali hrubou chybu. Přesto jsme hrdí na naše hráče, že dokázali bojovat až do konce. Budeme bojovat i ve zbývajících utkáních."

Aleš Totter (Chomutov): "V první třetině jsme působili nervózním dojmem. Pomohl nám první gól, ve druhé třetině už jsme vypadali líp. Ve třetím dějství nám vyšla pasáž, ve které jsme dali dva góly. Jsme rádi, že se nacházíme na postupové pozici, ale čeká nás ještě týden pravdy."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články